”HÄR ÄR …
… gudagott att vara, oh vad livet dock är skönt …” är nog den sång som ”misshandlats” mest framemot kvällen på otaliga fester. Tätt följd av Havsörnsvalsen …
Och visst är livet skönt så här års när allting gror och växer och det prunkar i rabatten – i alla fall hos somliga …
När jag i förra veckan såg alla finklädda skolbarn på väg till examen med sina blombuketter så kom den över mig …

… DEN SKÖNA …
… känslan av att ha allting framför sig som jag minns från mina egna första sommarlovsdagar då för länge, länge sen. Hela långa härliga …

… SOMMAREN …
… bredde ut sig framför mig och den kändes OÄNDLIG och sprängfylld av möjligheter. Ingen dag var den andra lik och vad jag skulle göra nästa dag var inget jag funderade över.
Jag undrar om du …

… SOM JAG HAR …
… funderat på hur den ”vuxna” semestern skulle te sig om vi gick in i den med samma förväntan och bekymmerslöshet som vi gjorde när vi fick sommarlov. Ja – vi FICK sommarlov. Det var som en belöning efter ett helt läsårs arbete.
Nu hör jag oftare: ”Jag ska TA semester i juli …” och det låter som nåt du måste röva åt dig så att du inte blir utan. I detta den ständiga nåbarhetens tidevarv är det säkert så det känns för många. Det gäller att ta för sig – även av ledigheten. Trots att den kanske just nu är mer nödvändig än någonsin för att du ska orka med ”nästa läsår”. Du laddar ditt mobilbatteri ofta och är noga med att det ska vara rätt nätspänning så att den inte får kortslutning och det är rätt tänkt. Kom bara ihåg att om mobilen inte klarar spänningen kan du köpa en ny, men hur är det med dig … hur mycket högspänning klarar du innan det brister?

Jag har lovat mig själv att koppla ur/ner/av i sommar och se till att spänningen släpper helt nu när jag ska bli ”tidsmiljonär” som är ett av alla omskrivningar för att gå i pension.
Allt för att jag ska kunna ge mig och de mina mera ”närkontakt” än ”nätkontakt”.

Och allra helst ska det bli ”härkontakt” – det vill säga Här Och Nu!!!

Vad har du …

LOVAT DIG …

Dags för en riktigt AVKOPPLAD sommar!