Här eller där?

DET ÄR ALLTID …

… enklast att äta hemma hos sig själv. I alla fall tycker jag det och jag tror jag får medhåll av dig och många andra. I ditt eget kök har du full koll och där finns allt du behöver för att laga din ”egen” mat. Du vet exakt vad den innehåller och hur många SmartPoints den är värd.

DET ÄR INTE ALLTID …

… det blir så när det blir vår och sommar. Att du äter hemma hos dig själv alltså. Vi har en tendens att krypa in i våra ”hålor” på hösten och när vårsolen värmer oss kryper vi ut igen. Och DÅ ska det grillas och fikas och drinkas och så vidare och det sker ofta ”nån annanstans”. Och det är ju jättetrevligt! Men hur går det då med vikten … hur mycket grädde var det i gratängen …

DET ÄR OFTA …

… svårt att veta exakt hur allt ska räknas. Värdet i appen, när det gäller restaurangmat, är av naturliga skäl mer ett riktvärde än ett exakt värde. Är du hemma hos nån kan du alltid prova ”fjäskmetoden” – ”… Guuud så gott, hur har du gjort det här …”. Det blir inget exakt värde där heller men du får i alla fall ett hum om hur landet ligger.
Eller så får du träna dig i den ädla konsten att ”gissa och bedöma” så att det blir nästan rätt, vilket alltid är bättre än helt fel …

DET ÄR ALLTID …

… viktigt att träffas nämligen! Att tacka nej till umgänge för att det stör viktminskningen kan få exakt motsatt effekt. Hur kul är det att sitta hemma och räkna SmartPoints och tycka synd om dig själv – man kan börja äta choklad för mindre. När du istället kan sitta hos goda vänner och räkna både SmartPoints och skratt och ha det hur bra som helst. Och gå ner i vikt.

Alla våra nybildade hjärnceller (ja, vi får faktiskt påfyllning!) vill ha bra förutsättningar för att leva och frodas. Du ska motionera mer, stressa mindre och vara tillsammans med andra människor i sociala sammanhang. Det kan väl knappast sägas tydligare! Och kostprogrammet är byggt för den sociala verklighet där både du och jag lever. Din budget består ju av dina dagliga SmartPoints plus Veckobonusen. Pratade för ett tag sen med en medlem som gått ner drygt 45 kilo och hon sa – helt spontant – ”Jag hoppas att alla verkligen förstår hur viktigt det är att utnyttja Veckobonusen redan från början – det är då det går att skapa en ny livsstil utan att känna att du försakar något!” Och jag håller med!!

Kom ihåg – det ÄR roligare att vara glad!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 1 kommentar

  1. Anna Eriksrud

    11 juni, 2019 at 16:34

    Så sant Anna!
    Hoppas allt bra med er? Cesar flämtar i värmen , men annars pigg. Anna jobbar på men det pirriga är finansieringen av bolaget… hursomhelst – det rullar på. Visst skall vi se om vi kan hitta något kul att gå på i höst?
    Kram till er båda ?❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑