Att luften är fri är en gammal sanning. Och i det här landet har vi rätt att vistas i skog och mark. Det finns med andra ord ingenting som hindrar dig från att ta på dig skorna och gå ut.

Eller …

Tja, det beror väl på det … hindrar och hindrar …

Jag vet. Det ÄR skönt att bara sitta stilla. Och sticka. Eller läsa.

Och det är inte förbjudet! Det är bara det att precis som det ska vara ”varannan vatten” ska det vara ”regelbunden rörelse”. Och du måste erkänna att det är ännu skönare att sätta sig när man varit ute – eller inne – och rört på sig! Känns bra att pusta ut i soffan efter långpromenaden eller spinning-passet.

En av mina allra bästa vänner har i många, många år kört sina fredagar så. Först ”fredagsfys” = spinning. Och sen ”fredagsmys” = god middag. Bra idé eller hur?

Som alltid är det starten som är viktigast – och svårast. Alla sjumilavandningar börjar med första steget, det är en uråldrig sanning. Och eftersom vi människor är så otroligt lättlurade så kan du ju säga till dig själv att ”jag ska bara gå 10 minuter så det blir inte så jobbigt” och sen kan du gå hur långt som helst!

Jag tänker att det faktiskt är som med pengar. Små – men ofta förekommande – utgifter urholkar ekonomin OCH små – men ofta förekommande – besparingar kan ge ett lyft i längden. Låter det präktigt? Tänk Lyxfällan …

Vad kommer dina lunchpromenader, trapp-klivningar, gå-och-hämta-kaffe-själv-steg att göra för ditt samlade välbefinnandekonto? Börja räkna och gläd dig åt varje ”insättning”.

Luften är som sagt fri och nu är dessutom våren här!!!

På med skorna bara!