PLANEN …

… brukar vara att köpa precis lagom med påskgodis. Hur jag vet vad som är lagom? Det vet jag för vi har haft samma påskägg nu i snart 35 år. Alltså dom äggen som maken och jag med stor omsorg och barnslig förtjusning gömmer för varandra på Långfredagskvällen. Vi har bott i vårt hus i 33 år och man kunde tro att vi har avverkat alla upptänkliga gömställen men inte då! Inte på långa vägar!!! Och för att det ska vara möjligt att maximera antalet platser så är det med naturnödvändighet viktigt att äggen är SMÅ! Så därför vet jag precis hur många bitar av mitt favoritgodis som får plats i mitt ägg. Ja, jag har mitt alldeles egna ägg. Det är numera så slitet att det hålls ihop med en gummisnodd!

Roligast är alltså att på Påskaftons morgon kasta sig (nåja …) ur sängen och fråga ”fågel, fisk eller mittemellan”? Sen går startskottet och jakten börjar!

När jag sen, efter olika lång tid beroende på hur fantasifullt gömstället är beläget, kan dra mig tillbaka till sängen med mitt rov är jag fullständigt belåten. Där väntar min just då pågående bok och jag kan utan några som helst hämningar ägna mig åt den och mumsa i mig av hjärtans lust. Det händer att jag sparar en del till senare under dagen. Det beror på.

om PLANEN …

… fungerar? Jo det gör den faktiskt. Maken är egentligen inte särskilt (läs inte alls) förtjust i lösgodis och dom eventuella små påskkärringar som dyker upp för att tigga godis har blivit färre med åren efter att jag envist gett dom små russinpaket, druvor eller clementiner …

hur din PLAN …

… ser ut vet bara du! Alla tycker inte om godis men faktum kvarstår att vi svenskar äter många, många tusen kilo smågodis just till Påsk. Så även om du inte köper hem själv kommer det att finnas tillgång till många olika sorter nästan var du än är.

att PLANERA …

… för hur du ska klara det kan vara nog så krävande. Men det är ju inte BARA godis till Påsk. Det är ju laxen o majonnäsen o sillen o lammet o påsktårtan o snapsen och ölen o vinet o …

Bra att ägna en stund åt att titta på var fallgroparna finns och vilka rutiner du behöver ta hjälp av för att slippa trilla ner i nån av dom! Och hur du i så fall gör för att ta dig upp …

Allt för att du ska få en Glad och God Påsk!

Och varför inte ge bort ett …
MOTIONSägg med presentkort på gemensam skogspromenad med matsäck
MATägg med presentkort på gemensam middag
”MORD”ägg med pocketdeckare och övernattning (för läskigt att gå hem …)
MYSägg med biobiljett och fika
… det är bara fantasin som sätter stopp för vad du kan lägga i ägget …