FULL FART FRAMÅT …
… var det enda läge vår lilla hundvalp behärskade när vi kom hem med henne från kenneln. Vi blev tvungna att hänga med såklart och ju större hon blev desto mera fart. Vi fick många härliga år tillsammans och trots att det nu är flera år sen hon dog så saknar vi henne fortfarande.

FÖRUTOM FART …
… skapade hon genom sin blotta närvaro både en skyldighet och en möjlighet till aktivitet. Jag som är notoriskt morgontrött valde trots det att ta morgonpasset eftersom jag är för mörkrädd för kvällspromenader. Det visade sig bli en stor bonus för mig – jag fick se skogen vakna varje morgon!

JAG TRODDE …
… att det var en självklarhet att jag skulle fortsätta med alla promenader även efter det att Ruffa lämnat oss. Men det visade sig ganska snabbt att så var inte fallet. Det enkla faktum att du helt enkelt är tvungen att gå ut med en hund (det blir väldigt tråkiga konsekvenser annars …) äger inte någon som helst giltighet när hunden inte längre finns där. Det blev alltför lätt att intala sig att ”jag tar en lite längre promenad i morgon i stället …” och andra lika rent ut sagt dåliga ursäkter.

TILL SLUT …
… blev det nödvändigt för mig att se sanningen i vitögat. Jag kunde ju inte låta Ruffa få bära hundhuvudet för att jag blivit en soffpotatis. Promenad utan hund är helt enkelt inte lika roligt så här gällde det att hitta nåt mer. Fram åkte gymväskan (som samlat onödigt mycket damm under lite för lång tid …) och så var det bara att börja! Till min stora lycka möttes jag där av en instruktör som sa att ”såklart du kan bli stark – marklyft, det är modellen!”
Så jag startade verkligen och fick fullt upp med att hålla koll på nya rörelser och ”nya” muskler så jag var helt enkelt tvungen att gå dit gång efter gång efter gång efter gång. Ganska snart hade energin återvänt till både kroppen och knoppen! Starka muskler och Gott humör!

KONTENTAN …
… av detta är att hur mycket jag än trodde att jag skulle fortsätta med promenaderna och hur mycket jag än tänkte och visste att det är bra att röra på sig så var det först när jag gjorde det som det blev gjort. För att vanvördigt travestera Shakespeare (”… ord utan tanke aldrig himlen når …”) – Tanke utan Handling aldrig Resultat får!

Hur påverkar då all denna rörlighet din vikt och din hälsa? Positivt för båda faktiskt!
Så det finns egentligen inga ursäkter – Dags att gå från tanke till handling!