Jag är känd för att jag lagar god mat.
Ganska känd för att kunna baka också faktiskt.
Önskar ibland att jag skulle kunna säga att ”jag svängde ihop det här …” men det skulle vara att fara med grov osanning! Jag lagar mat och bakar efter recept. I 99% av fallen. Helt enkelt för att jag är en bekväm person. Recept som publicerats har någon annan ”svängt ihop” – flera gånger troligen – för att till slut hitta dom bästa proportionerna och den bästa smaken. Sen stämmer den kanske inte alltid med min men då kan man göra lite justeringar. MEN grunden är stabil. Och sen kan man ju alltid skylla ifrån sig lite om det inte alls blir bra … nej så gör jag inte, men man kan …

Jag är också känd för att skriva, det är därför du läser detta.
Kanske blir jag mer känd vad tiden lider – material finns …
Att skriva på maskin lärde jag mig av nödvändighet 1968 och har sen dess haft oändlig nytta av detta. Särskilt nu när allt sker via tangentbord i en eller annan form.

Både bakning och skrivande kräver med andra ord bra verktyg – illustrerat med bilderna ovan.

För att lyckas med viktminskning krävs också bra verktyg.
Kokböcker är en favorit hos mig som du förstår. Jag har samlat på mig några stycken sedan jag startade 1986 …
Men numer finns också ett annat verktyg.

APPEN!
Den lilla manicken i mobilen som
– räknar och håller koll
– tar fram recept
– uppmuntrar dig via viktkurvan och
– ger dig möjlighet att få kontakt med andra som liksom du vill ha ett Lättare Liv.

Teknikens faror diskuteras dagligen och är väl värda att ta på allvar. Men, precis som med TV-apparaten när den kom, är det du som hanterar den och att få hjälp med minnet av vad du äter och dricker är absolut en tillgång!! Minnet är som bekant oftast bra – men i princip alltid kort – så att ha koll direkt är obetalbart.

Låt den moderna tekniken ge dig den frihet det innebär att veta hur det verkligen är i stället för att gissa. Det kan lätt resultera i en slags visk-lek där du förstorar eller förminskar och funderar hur det fungerar egentligen.

För om grunden är bra, som i ett bra recept, känns det säkrare och det blir mycket, mycket lättare för dig att känna dig trygg i vetskapen att du gör som du ska för att komma dit du vill!
Till Din Rätta Storlek med Hälsosamma Vanor som ett stabilt underlag.

Det går att skriva för hand också! Det kommer aldrig att bli omodernt och jag har massor av gamla handskrivna recept. Och det ena utesluter inte det andra …