”JUL …
… borde förbjudas!” – sa den stressade mannen och tog sig åt magen, som började anta ett alltför stort format för att vara riktigt bra för honom. Han fick raskt mothugg av sin lika stressade partner som även hon hade en tydlig rondör på mitten. ”Ja jag tänker då minsann inte ge avkall på det som är Jul för MIG bara för att DU inte kan hålla fingrarna borta från chokladtryfflarna!”
Denna animerade diskussion tilldrog sig på en VV- workshop för en tid sen där det diskuterades om/när/vad/hur mycket det skulle ätas av maten, bakverken, godiset mm när den stora högtiden närmade sig.
Hur det sen blir till slut förtäljer inte historien … Det enda jag kan säga är att det är helt OK att ha olika åsikter och mycket viktigt att visa varandra respekt. Och att njuta av det man väljer!

JUL …
… kan nämligen vara helt olika saker för olika människor. För mig är det julklappsbok framför brasan med en skål fylld av skumtomtar som jag fått i julklapp av mitt ex – Karamellkungen. Han och jag hade väl inte en alldeles …

… STRÅLANDE …
… skilsmässa, snarare ganska uppslitande men nu är vi vänner och träffas som hastigast på Påskafton och Julafton och det räcker så bra! Vi har delad vårdnad om marsipankycklingarna och skumtomtarna och jag är tämligen säker på att det kommer att fortsätta att fungera bra så länge var och en håller sig på sin kant …

JUL …
… är också – inte att förglömma – så mycket mer än mat, bakverk och godis. Det är tid att umgås – både med dig själv och andra. Det är tid att vila om det är det du behöver. Det är tid att vara aktiv om det är det du behöver. Det är tid att låta saker och ting ta den tid dom verkligen tar.
Det är tid att koppla av, koppla bort, koppla ur eller koppla på – allt beroende på vad saken gäller. Det är tid att visa dig själv respekt för dom val du gör så att du verkligen får som du vill.

Några exempel på vad medlemmar önskade sig av Julen när vi hade planläggning förra veckan kommer här: ”jag ska sova så länge jag vill” – ”jag ska äta av dom kakor jag vill, men bara en av varje sort” – ”jag ska frossa i promenader”.

Vad önskar du dig av Din Jul?!