”HUR …
… ska jag hinna laga mat, eller ens handla, när det är nånting VARENDA DAG hela tiden ända fram till Jul” klagade väninnan dystert när vi tog en kvällspromenad. Hon har stor familj vilket innebär många typer av evenemang så här mot slutet av året. Gröt på dagis, Lucia i skolan, Basar med brödlotteri på scouterna osv osv.

Att då se till att det egna köket är laddat med nyttig och bra mat i rätt mängd kan kännas som en nästan övermäktig uppgift. När dessutom ”kaos är granne med gud” – det vill säga när Pizzerian är granne med ICA – så är frestelsen ett faktum. Blotta tanken på att lotsa trötta och hungriga barn (eller sig själv) förbi den minst sagt förföriska ost&oreganodoften för att inhandla ingredienser till fiskgrytan, som den natursmala kollegan svär att hon kan äta hur mycket som helst av, kräver svart bälte i beslutsamhet …

”SKA …
… det vara så svårt!” säger du kanske. ”När jag hade småbarn” eller ”När jag får barn” ……… JAA men det här gäller inte enbart i den ovan beskrivna situationen. Det finns mååååånga andra exempel där det är lika utmanande att lyckas komma hem med det som du så innerligt väl vet är det bästa för dig – om nu inte bara DET DÄR ANDRA hade råkat komma i vägen. Brieosten dom demonstrerade, Brödet dom just tog ur ugnen och den nya Glassen med polkagrissmak så här lagom till advent. Och just idag när du har fått veta att din rapport måste vara inne i morgon eller just idag när du är så trött så du knappt vet vad du heter för du har sovit lite dåligt dom senaste veckorna osv osv. Vi har alla våra ”minor” som vi vill undvika att trampa på.

DU …
… kommer att vinna så mycket på att i förväg medvetet ladda upp med bra råvaror och finfina halv- eller helfabrikat eftersom det är när du inte vet vad du ska stoppa i dig som du börjar leta i skåpen. Och eftersom det är det som finns där som du kommer att äta så behöver du se till att du har det bästa av det bästa hemma !!!

att GÖRA …
… dubbelt så mycket köttfärssås som går åt (jag lovar dig att du gråter lika mycket av att hacka 1 lök som att hacka 4) kan vara din bästa för tidiga julklapp till dig själv. Tänk om det är just det som ger dig tid att ta den där välbehövliga promenaden några kvällar senare – då när du redan har middagen klar …!

Förberedd har alltid Fördel!