NÄR …
… är det som mest frestande att äta mer än du behöver? Och vad är det som gör att du kan börja leta efter något mer att stoppa i munnen trots att du faktiskt är mätt.
En av orsakerna kan vara att du vet att du har choklad hemma. Hur den kom dit är naturligtvis en för dig förborgad hemlighet! Det är i alla fall ingenting som du själv absolut varit delaktig i!!!
När du väl börjat tänka på den där chokladen så är det svårt att sluta och det är stor risk för att du letar reda på den och så går det som det går …

VAR …
… du befinner dig när du börjar bli sugen kan faktiskt också ha betydelse. En av mina medlemmar har berättat att så fort hon såg soffan i TV-rummet började hon längta efter chips. Det kunde till och med ibland räcka med att hon tänkte på den för att hon skulle känna smaken av favoritsnackset i munnen och genast börja fundera på hur hon skulle få tag i det hon kände att hon absolut bara MÅSTE få tag i. NU!!!
Hennes räddning blev köksbordet. Ja, du hörde rätt! För henne var köket förknippat med mat och just själva maten var inte några problem alls. Hon lagade och åt och det funkade utmärkt med portionskontrollen. Det fanns inga ”trigger-punkter” för snask och snacks i köket.
Sagt och gjort! Hon slutade sitta i soffan och titta på TV och äta chips. Hon började istället sitta vid köksbordet och läsa böcker/titta på TV i sin iPad och äta frukt.

HUR …
… du känner dig har naturligtvis också betydelse för hur bra du kan stå emot suget.

Jag pratar ibland om T-ätande och här kommer några exempel –

TRÖSTÄTA … det ÄR faktiskt synd om mig – och det BLIR bättre av att äta …
TRISTÄTA … jag har ingenting roligt i mitt liv just nu – utom att äta …
TRÖTTÄTA … om jag inte får sova snart så går jag i bitar – jag MÅSTE äta …
TOKÄTA … det spelar ingen roll – det är redan kört NU ÄTER JAG …
TROTSÄTA … jag vill också kunna äta choklad jämt – de e orättvist …
TERAPIÄTA … det är i alla fall bättre att jag äter än att jag blir tokig …

TÄNK OM …
… du kunde hitta andra sätt att ”bota” till ”T-sjuka”? Ta dig en funderare och släpp tanken fri – för då kan i princip vad som helst hända!

Du kanske till och med upptäcker att det inte är särskilt synd om dig, att du har roliga saker att se fram emot, att du nog inte är SÅ trött, att det aldrig är kört, att Livet ÄR orättvist för alla och att du nog inte är tokigare än nån annan …