gympaskor m blomma

shoes-480217__340

”… PEOPLE IN MOTION …” …
… sjöng Scott McKenzie på det ljuva 60-talet i gamla härliga låten ”If you’re going to San Fransisco”. Den ”motion” som han syftade på hade väl inte direkt med motion att göra. Mer med ”rörelse” som i ”riktning mot den nya tiden med dom nya idealen”. (Fast vi rörde oss till hans musik – vi som var unga då!)

FOLKRÖRELSERNA …
… i Sverige på det förhoppningsfulla 50-talet ägnade sig i första hand åt politik och kultur men många unga rörde sig på ett ”utmanande sätt” till den ”fördärvliga rock ’n rollen”…
På 40-talet var det fråga om en riktig fysisk rörelse – Riksmarschen – som syftade till att förbättra folkhälsan och skapa ett sundhetsideal hos befolkningen.

ETT FOLK I RÖRELSE …
… ÄR verkligen en fantastisk vision! Jag tänker alltid på det när jag är i Stockholm och ska ta mig från Uppsala-tåget ner till T-Centralen. Det finns en liten kort trappa – ca 10 trappsteg – som är flankerad av två likaledes korta rulltrappor. En som går upp och en som går ner. I båda är det nästan alltid kö men i den lilla, fina, behändiga ”manuella” trappan är det i princip alltid gott om plats. Och det är minsann inte bara dom som har mycket bagage som åker i rulltrapporna …
Du är förhoppningsvis …

… RÖRANDE …
… enig med mig om att det ÄR bra att vara naturligt rörlig i den omfattning som just DU kan. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något – det är viktigt att komma ihåg. En annan viktig sak att minnas är att inget blir gjort förrän man gör det. Det vill säga – det hjälper inte hur länge jag TÄNKER att jag ska gå ut och gå/ta mig till gymet/cykla runt kvarteret. I det här fallet är det inte tanken som räknas. Här gäller det att GÖRA!!!

RÖR …
… detta dig? Är du så rörlig som du skulle vilja och behöva? Varför inte ta chansen skaffa dig en eller flera nya vanor som inbegriper att du rör på dig. Om du så ofta som möjligt hittar dom där 30 minuterna du behöver så kommer det att bli en rutin – jag lovar dig! Och tänk så bra du pratar med den du går tillsammans med – även om det så ”bara” är dig själv!

RÖRELSE som RUTIN …
… I 27 år satt Nelson Mandela i fängelse på Robben Island. Innan dess var han på flykt i många år och bodde högst en natt på samma ställe. Han hade för vana att springa 30 minuter varje dag och om han befann sig i ett område där det inte var riskfritt att röra sig utomhus så tog han helt enkelt den möjlighet han hade. Han sprang 30 minuter på stället där han just då tillbringat natten. Det behövdes inte mer än 1×1 meter och han kunde följa sin rutin och hålla sig i den form han visste att han behövde för att fortsätta överleva.

KEEP MOVING AND YOU WILL GO FAR BEYOUND YOUR WILDEST DREAMS!