bulla-2476018_960_720

”SKA’RU ME’ …
… å fika?” Hur många gånger har du hört det? Och kanske tänkt att ”om jag ska gå ner i vikt så är det väl slutfikat för min del …” eller ”om jag ska gå ner i vikt så är det väl slut med vin till maten …”
Min förhoppning är att du nu, när du är införstådd med hur ViktVäktarnas eminenta kostprogram fungerar, aldrig ens skulle komma på tanken att tänka så! Det är det som är så fantastiskt. Att du BÅDE kan gå och fika OCH gå ner i vikt. För hur trist skulle inte livet bli om du alltid skulle säga Nej tack. Lika trist som det blir om du alltid säger Ja tack utan att tänka på kon-sekvenserna. Att veta hur det ligger till med budgeten ger dig total kontroll över Ja/Nej och du kan njuta av det du beslutat. JaTackJagTarGärnaEnKanelbulle eller NejTackJagKör.

SKA DU GÅ …
… på flera planerade tillställningar under en vecka är det enklare än om du helt oplanerat blir inbjuden till grannen eller utbjuden av vänner. Planerade SmartPoints är redan ”avskrivna”. Dom oplanerade kan göra att du ”övertrasserar” kontot och ge dig dåligt samvete.
Tänk då på det gamla talesättet ”En gång är ingen gång – två gånger är en vana”. Det är inte det där enstaka altan-rosé-glaset med grannen som gör att du går upp. Men om du märker att det börjar bli ett mönster – du hänger där mer och mer ofta – så är det dags att ta med det i planeringen. Om du vill fortsätta förstås, annars är det ett bra tillfälle att ta en funderare på vad du vill lägga dina SP på – egentligen. För det kan fort bli ganska många om du börjar plussa ihop dom … dom där som du tror att du nog har råd med för du har ju inte använt nästan nånting av din Veckobonus …

SKA DU HA …
… så stort utbyte som möjligt av det du väljer att äta och dricka är det en god idé att ta lite extra tid för PLANERING inför alla kommande begivenheter.
Det är höst i luften och innan du vet ordet av lackar det mot Jul och då blir det nästan automatiskt avbrott i rutinerna och det kan bli onödigt jobbigt om det ”kommer som en överraskning” … VA – e’ re’ JUL i år igen!!!! Jodå, det stämmer. Och dessförinnan är det advent och lucia och avslutningar på kören o skolan o fotbollen osv osv …

Hur vill du ha det? Hur ska du göra för att bli hyfsat nöjd?

Enligt plan – 80/20 är väl ganska bra …
– eller
Ingen plan – hoppsan, hejsan så det blev …

Är du förberedd har du alltid fördel och eftersom vi alla ÄR sociala varelser och behöver varandra är det så smart att se till att du kan delta och känna dig nöjd med dina val.
Träna på att välja – det är ett vinnande koncept!