ant-hill-2838690__340

”Smittar det? ”
”Hur kan man skydda sig?”
”Hur stor är spridningsrisken?”
”Kan man vaccinera sig?”

Tänk om det här skulle vara reaktionerna på risken att komma i kontakt med människor som följer rekommendationen att äta näringsrik, hälsosam och mättande mat i lagom mängd på bestämda tider. Typ dom som följer ViktVäktarnas kostprogram.

Men så skulle väl ingen säga, invänder du kanske? OK, liiite skruvat är det. Men jag har under alla år fått många märkliga kommentarer och frågor kring mina matval så helt otänkbart är det inte 

Så jag svarar i stället på frågorna ovan …

Om det smittar … JA definitivt!! Det finns inget bättre än det levande exemplet. Att se och uppleva hur människor växer när dom ”krymper” och tar sig själva på allvar och verkligen gör varaktiga förändringar – det är otroligt smittsamt!

Om du kan skydda dig … ja det går naturligtvis. Det går alltid att välja att, ibland på ren trots, deklarera att du minsann inte tänker ändra på nånting så det så!

Om det finns en spridningsrisk – såklart att det gör! Lever du med, jobbar med, umgås med människor som genom sin livsstilsförändring mår bättre, rör sig lättare, sover bättre osv så är det lätt att ryckas med …

Vaccin – hm kanske inte i strikt medicinsk mening MEN det är klart att det går utmärkt att stoppa bomull i öronen så du slipper höra hur klokt det låter när dom pratar om vad dom äter, dom där …

Att leva det liv du vill leva och ge dig själv dom allra bästa förutsättningarna kan ibland kräva att du gör verkliga förändringar. Då är det skönt att ha med sig så många som möjligt i sin närmiljö för då blir det enklare och definitivt roligare! Att äta bra och röra på sig och ta väl hand om sin hälsa är ju inget som bara ska vara förbehållet oss som vill gå ner i vikt. Det ska ju självklart gälla för ALLA!
Och alla behöver verkligen inte gå ner i vikt! Men ALLA behöver ta hand om sig – både kroppen & knoppen behöver ständig tillsyn. Då ökar chanserna att leva det liv du verkligen vill leva!
Förändra det du vill, kan och orkar just nu och fortsätt tänka att förändringar alltid kommer att vara en naturlig del av livet. Just därför är det viktigt att inte göra allt på en gång utan ta det i den takt som passar dig.

Myrorna i skogen där jag promenerar påminner mig alltid om hur stora resultat det blir av deras idoga strävanden. Så ta ett myrsteg nu och då och lägg märke till vad som händer!