wisdom-92901__340

Nästan rätt …
… är bättre än helt fel. (Inte i debatten, där är det alltid viktigt att vara helt korrekt och saklig.)

Men när det gäller att ha koll på dig själv och vad du äter och dricker kan det ibland räcka med att ha Nästan Koll. Vilket INTE är samma sak som Noll Koll … utan Att Göra Så Gott Du Kan.

Det är när du gör ett bättre val än du skulle ha gjort om du inte tänkt dig för – och frågat dig själv den ibland helt avgörande frågan – ”Är det värt det?” Som när du beställer en liten mjukglass i bägare istället för en stor mjukglass i hembakat rån … med chokladsticks och tuttifruttiströssel …

Det kan också vara när du köper fläskkotlett istället för fläskkarré till grillkvällen och gör en kall sås på 10% kvarg blandad med grovriven parmesanost och basilika i stället för färdigköpt bearnaise. Eller när du tar pyttelite av den köpa bean för det var just det du ville ha. Och fyller på tallriken med mer av salladen.

Alltid rätt …
… är det att du – dom gånger du efter att ha frågat dig själv den tidigare nämnda Frågan, och bestämt dig för den stora glassen – njuter så det knakar när du väl fått den i din hand. Allt annat är slöseri.

Ofta …
… kan det vara bra att du påminner dig om att du verkligen kan välja. Istället för att från början bestämma dig för att det kommer att gå åt skogen. För även om det inte blir exakt som du tänkt dig så kan du ju alltid tänka att ”nästan rätt är …” och fortsätta mot målet.

Målet som under en sommar kanske kan vara att hålla vikten. Med ”hjälp av” diverse glassar och en och annan öl på balkongen.

Målet som också kan vara att när du så småningom gör bokslut över den här sommaren ska det vara någorlunda balans i räkenskaperna.

Just för att du har gjort så gott du kunnat med dom förutsättningar du hade i den situationen som du just då befann dig i!!