Att dela eller inte dela …

250px-Mazariner1
JAG DELAR OFTA …

… med mig av olika upplevelser här i brevet och när solen nu lyser från en klarblå himmel och det snart är dags att åka iväg på semester så tänker jag på andra bilresor. Dom som vi företagit till fjällen både sommar som höst. Särskilt tänker jag på en av alla dom gånger vi stannade i Sveg för att tanka.

Jag hade av olika anledningar helt missat det där med lunchmatsäck … och vi var hänvisade till grillkioskens ordinarie sortiment. Efter skärskådande ovanför disken och av redan ätande människor (ett bra sätt att se hur maten ser ut i verkligheten) så bestämde jag mig för köttbullar och potatismos. Jag tänkte att ”dom är inte så feta och hur kan man misslyckas med köttbullar!”. Ur ViktVäktarsynpunkt så att säga. Nu ska du få veta hur det går till, för det var precis vad som hände.

Intet ont anande stod jag där vid disken och slötittade på hur dom jobbade. Han som var ”min” drog ut en låda ur frysen och tog en näve köttbullar som han med en snärt på handleden slängde direkt ner i en korg i fritösen. Som pricken över i la han sen en stor klick smör på stekbordet och när den smält fick dom nu ”tinade” bullarna en liten extra bryning. Troligen hade man kunnat köra in ett helt långtradarset i min mun där jag stod med min tappade haka!

Potatismoset var OK minns jag men resten fick maken förbarma sig över så att min mage inte skulle bli helt förstörd resten av veckan. Man ska ju dela ljuvt och lett …

A PROPÅ DELA …

… så brukar vi göra det – Maken och jag – även när vi går på kondis. Vi tycker mycket om att gå på utställningar och muséer mm och där finns det nästan alltid ett trevligt lite fik … Maken brukar ta en mazarin och om det finns så tar jag ett russinberg. Om dom är stora, och det är dom för det mesta, så delar jag med mig och får på det sättet både äta kakan och ha den kvar i form av en mycket nöjd Make. Och jag är också nöjd för att jag har koll på budgeten. När du har det vet du alltid exakt hur du ligger till och om du har du några SmartPoints kvar. Men – är dom slut så är dom slut!!! Tänk inte ens tanken att du ska låna – för vem ska du låna av? MEN om du har några kvar då kan dom med fördel användas till det du känner att du behöver. Och ibland är det just ett halvt russinberg …

Och ibland kan det ju faktiskt också förhålla sig så att du HAR sparat för att kunna unna dig den där mjukglassen i den där speciella kiosken på det där speciella semesterstället och DÅ VILL DU INTE DELA DEN MED NÅGON – NÅGONSIN!!!! Och för att veta hur stor glass du ska ta så är det också bra att ha koll på budgeten!

Förberedd har alltid fördel så se till att ha koll på matsäcken och budgeten och välj med omsorg, njut av alla krafter och klappa dig själv på både axeln och magen efteråt!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 1 kommentar

  1. Tänk, så härligt med vårt svenska fika. Allt ser så läckert ut där i kak- och bakelsedisken.
    Jag vill ju så gärna göra maken sällskap vid g’fikat men, men…
    Tycker inte om fikabröd!!!! Tar en tugga och glädjer maken som får resten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑