reminder-23771__340

”EN DAG PÅ NÖJESFÄLTET” …
… låter som titeln på ytterligare en film av Bröderna Marx. Och när jag efter att ha gått runt på Grönan i tre timmar kallt kunde konstatera att popcorn nog trots allt var det bästa som fanns att stoppa i munnen så kände jag mig verkligen som om jag var med i en galen film. För vad sägs om den av övriga sällskapet föreslagna menyn – kebabtallrik med pommes frites, läsk, en påse baconchips och som avslutning … just det – SOCKERVADD!!!

EN DAG PÅ BADSTRANDEN …
… blev också en lätt surrealistisk upplevelse den gången jag glömt att ta med kylväskan där dom härliga pastasalladerna, den saftiga melonen och vattenflaskorna fanns.
I den tillfälliga kiosken på stranden fanns … just det – GLASS!
Enbart glass – fast många sorter …

EN DAG PÅ MOTORVÄGEN …
… blev vid ett annat tillfälle nästan som en gammal svartvit skräckfilm. I den gamla ”hederliga” grillkiosken där vi stannade hade sortimentet inte ändrats nämnvärt sedan 1960-talet.
Det fanns … just det – KORV – i många skepnader …

EN DAG osv …
… kan fortsätta med fler exempel men jag är säker på att du vid det här laget har börjat minnas dina egna ”dagar” där du i likhet med mig önskat dig ett bord likt det i sagan ”Bord duka dig”. Och du skulle ha fått beställa precis vad som helst! Och det skulle inte ha blivit sockervadd, glass och korv …

”DAGARNA DU MINNS” …
… hette det i en reklamfilm. Och visst minns jag! Just därför har jag dragit den slutsatsen att jag måste göra på ett nytt sätt så för mig gäller numera att jag …
äter innan jag går på Grönan så om jag känner att jag måste ta nåt när dom andra gör det så blir det popcorn.
… stannar vid första, bästa ICA och köper en färdiggjord sallad istället för den jag glömde så jag kan nöja mig med en liten glass på stranden.
… när vi åker långt alltid har frukt o morötter i bilen så jag i nödläge kan överleva på en smal, kokt korv tills vi kommer fram.

Hur gör DU?

Dags för en ”MINNESVÄRD” sommar!