Så gott du kan …

yes-941500__340

”när du får OVÄNTAT besök …
… stod det i kaffereklamen för några år sen. Om det bara var frågan om en slät kopp kaffe så skulle du inte ens behöva fundera på saken utan bara sätta fram kopparna.
Men när din barndomsväninna som bott i USA i två år plötsligt skickar ett sms och säger att hon kommer till stan i morgon så räcker det kanske inte med en kopp kaffe …
Men tänk om … ni börjar med att gå runt i stan och besöka alla dom platser ni har minnen ifrån och säkert har det hänt mycket i stan på två år som hon gärna vill se. Och en stad upplevs bäst på gående fot har jag hört. På det sättet får ni lite motion innan ni sätter er ner för att äta & dricka.

ett VÄNTAT besök …
… kan även det vara nog så utmanande att hantera. Du ska gå på besök hos kollegan som firar sitt nya jobb med mottagning och mingel och du vet att just den dagen har du ett lunchmöte där cateringmaten kommer från delikatessaffären.
Sen har du alla dessa avslutningar/möten där det ska ätas och fikas. Kursen i italienska, barnens fotbollsskola, årsmöte i bostadsrättsföreningen … Jo – du vet att dom kommer men det kan komma som en överraskning i alla fall – när dom kommer …
Men tänk om du överraskar alla genom att ta med dig en fruktkorg och gå igenom vad allt heter på italienska, hur man äter bra för att orka en hel match, hur föreningen ska få fart på upphandlingen av odlingslotter … släpp loss fantasin!

livet VÄNTAR inte …
… på att du ska gå ner i vikt. Det pågår med oförminskad fart hela tiden. Och det innehåller både oväntade och väntade besök. Tack och lov! För tänk om det vore så att du skulle behöva gå in i ”ViktVäktarGarderoben” och stänga dörren med orden ”ring inte mig, jag ringer er … när jag är klar …” Ensamt och trist skulle det vara, och det vet ju du lika väl som jag, att det som händer när det är ensamt och trist är att det blir ännu lättare att hitta ursäkter för att … ja just det … äta … och det är inte broccoli … inte så ofta i alla fall …

intet är som VÄNTANStider …
… skrev Erik Axel Karlfeldt i sin vackra dikt och i väntan på att du ska nå Din Rätta Vikt kommer du att hinna fatta många beslut. Min grundinställning är att om du gör så gott du kan, med dom resurser och förutsättningar du har där du är just nu så är det gott nog. Jag skickar med några deviser som du kan ha i minnet när det blir skarpt läge.

Nästan rätt är bättre än helt fel!
Sakta och säkert är bättre än fort och fel!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 1 kommentar

  1. tack för påminnelserna! Önskar dig glad Midsommar:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑