potato-3098852__340

KRÄMIG POTATISSALLAD – 4 portioner – 8 SmartPoints/port
800 g kokt, kall potatis * 2 schalottenlökar * 1 dl gräddfil * 1 dl fraiche 5-8% * 2 msk senap * 2-3 msk kapris * färska örter till garnering
Skiva potatisen och skär löken i tunna skivor. Blanda gräddfil, fraiche, senap och kapris i en stor bunke och smaka av med salt och peppar. Det ska vara kraftig smak på såsen eftersom potatisen suger upp mycket av smaken.
Vänd ner potatis och lök och låt salladen vila och mogna, minst 1 timme i kylen – gärna över natten.
Garnera med färska örter.

ANNORLUNDA POTATISSALLAD – 6 portioner – 8 SmartPoints/port
15 kokta, kalla potatisar, * 3 dl ruccola * 5 soltorkade tomater * 2 msk olja * 1 msk balsamvinäger * 1 tsk dijonsenap * salt & svartpeppar * 10 valnötter * 20 g parmesanost
Lägg tomaterna i blöt. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda med ruccolabladen. Skär tomaterna i strimlor och vänd ner. Blanda samman olja, vinäger, senap, salt och peppar och häll över salladen. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Riv parmesanosten grovt och tillsätt, rör om försiktigt.

Två favoriter som jag aldrig tröttnar på!!!
Och allting blir ju lite godare med parmesanost … och senap också faktiskt …