Flytande ”föda” …

cat-1027486__340

”VATTEN …
… är ett farligt gift, vilket omger Visby stift” skaldade Falstaff Fakir. Att Gotland är en ö är oomtvistat men tack och lov är inte vattnet däromkring förgiftat (än – får vi väl tyvärr lov att säga). Var tacksam att du för det allra mesta kan lita på att vattnet i kranen är bra och att du kan dricka dig otörstig när du vill. För du behöver vatten. Inte för att gå ner i vikt bättre utan för att din kropp helt enkelt är beroende av vatten för sin överlevnad. Du kan leva ganska länge utan mat men väldigt kort tid utan vatten.

ATT DRICKA …
… för mycket – av vad det vara månde – är däremot ingen bra idé. Jag minns skräckhistorien om kvinnan som hade druckit 7-8 liter vatten per dag under en längre tid och fick förfärliga kramper p g a saltbrist mm. Lagom är bäst – i ALLA lägen!!
”KAFFETÅREN …

… den bästa är av alla jordiska drycker …” kan vi skalda vidare i gammal god tradition. Det är nästan så att du förväntar dig att få frågan ”vill du ha en kopp kaffe?” var du än hamnar. Jag skulle köpa en ny kaffebryggare häromsistens och gick både förundrad och tomhänt hem från varuhuset. Det fanns helt enkelt för många olika typer av kaffemaskiner (med betoning på maskiner) så jag åkte hem och gjorde mig en kopp i min gamla apparat. Den får duga ett tag till tror jag …
Viktigt att tänka på när du ska gå ner i vikt är att även dom (små?) skvättar mjölk du häller i kaffet ska räknas med i din budget. Det kan bli ganska mycket på en dag, för att inte tala om på en hel vecka …

LÄSK – SAFT – ALKOHOL …
… det finns mycket som rinner och kluckar. Det är lätt att dricka upp stora mängder energi (SmartPoints) utan att få i sig det minsta näring eller mättnad på köpet. Läsk & saft utmanar även tandhälsan och när det gäller alkohol brukar jag tala om ”The Triple Threat”. 1. Mycket kalorier i själva alkoholen 2. Mer sug efter att äta och allt blir ”godare” 3. Minnet blir lite ”svagare i konturerna” så det är lätt att glömma hur mycket du fått i dig. Sammantaget kan detta ge mindre viktminskning än du önskar. Ta dig tid och tänk efter vilket förhållningssätt som du känner att du kan hantera och är nöjd med. Ett som både ger dig ”livets goda” och den vikt du vill ha.
VARANNAN – ELLER VAR TREDJE – VATTEN? DU VÄLJER!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 2 kommentarer

 1. Bra med dessa påminnelser. I denna värme får man ju sommarkänslor och då blir man lätt lite sugen på en sommardrink som inte bara innehåller skivade jordgubbar..
  Eva

  Ps: Just nu är vattnet runt Visby stift högst badbart (maken mätte 20 grader i går).

  • Anna

   8 juni, 2018 at 10:02

   Vet inte om jag riktigt håller med maken om att 20 grader är högst badbart men … tur att vi kan välja!!
   Håller däremot med om att skivade jordgubbar i alla former är högst njutbart 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑