chocolate-183543__340

Som medlem hos Viktväktarna kan det ibland kännas som att resa genom ”fiendeland” när du måste passera födelsedagsfika, firmafester, krogrundor, affärsresor, fredagsmys, PMS osv osv. Det är minerat område! Rätt som det är så smäller det – det hoppar upp en smörgåstårta och exploderar rakt i ansiktet på dig och sen står du där med bostongurkan, ostskivorna och salamin hängande runt öronen.

Men alla minor ser som tur är inte lika ut – det finns både små och stora. Det finns dom som är ofta förekommande och dom som du träffar på mera sällan. Det finns dom som är oundvikliga och dom som är passerbara.

Och det finns faktiskt olika sätt att desarmera dom! Ta dig en stund och tänk efter …

Vilka är dina minor?
Vilken sort är svårast?
– dom som kommer ofta
– dom som kommer sällan
Hur kan du desarmera dom?
– matalternativ
– annat alternativ

Så här kan kanske din berättelse låta –

”Jag ÄLSKAR CHOKLAD!!! Min choklad-mina ligger alltid försåtligt utlagd strax innan soffan i vardagsrummet och jag springer på den ofta. Det är jobbigt. (Tårt-minan klarar jag ganska bra för den finns ofta i andras hem och där rör jag mig mera försiktigt.)

Min plan är att desarmera choklad-minan med något annat gott – och det måste vara gott!!! Just nu är favoriten blandad fruktsallad överströdd med lite vit choklad som får stå under grillen tills den smälter. Som tur är går det jättefort!

Av en förstående väninna har jag fått en tvål som luktar choklad och det händer att jag tar ett varmt bad, tvålar in mig och andas in doften och sedan lutar mig tillbaka och njuter av ett gäng riktigt smaskiga skvallertidningar eller härlig musik. Vill jag riktigt gotta mig så tittar jag på filmen Chocolat – vem kan sitta med munnen full av choklad när man bara smälter av att se Johnny Depp …”

Och kanske är dina minor (jag är ganska säker på att det finns flera …) helt andra än choklad och tårta, men ta gärna fram papper och penna och skriv din alldeles egna berättelse. Det är kollosalt klargörande – det kan jag lova!!!!