Koll på läget!

checklist-2311507__340
”CHECK, …
… check, check …” – låter det (tror jag …) i cockpit när man går igenom reglagen som ska fungera under flygningen. Har också läst att man tar på varje ”grej” man kollar. Allt för att för-stärka både hörsel- och muskelminnet. Som när jag drar ut strykjärnssladden och samtidigt säger högt till mig själv ”… nu drar jag ur sladden till strykjärnet …”. Att ha …

… KOLL …
… är med andra ord BRA. Det besparar oss en massa oro och bekymmer. A propå flyg läste jag nyligen om ett par som i kön till incheckningen frågande såg på varann för att utröna vem av dom som egentligen hade dragit ur just strykjärnssladden … om den nu var utdragen …
När du har koll på vad du stoppar i munnen kommer det att ge dig mer tid att ägna dig åt andra saker än att fundera över om du åt, vad du åt, när du åt, om du kommer att kunna äta nåt mer idag och i så fall vad osv osv. När du VET hur läget är blir det LUGNT.
Om nu när du har alla härliga ”0-pointare” tillgängliga är det ännu enklare för du behöver ju inte skriva upp det som inte kostar nåt … eller … är det bra för dig att ha koll ändå? Det kanske inte är poängen som är poängen, om man säger så, utan att du vet vad du väljer att äta. Så att du kan ta kommandot, inte bara över dina matval och också över dina olika matbeteenden.
Och dina dagliga Smartpoints behöver du ju ha koll när du varken vill eller kan välja ”gratis-mat”. Och för att veta om det blir någon/några Smartpoints över så du får lite tillskott till veckobonusen … för den behöver du ALLTID ha koll på! Den är ju som bekant inte oändlig men kan ge dig näst intill oändliga möjligheter att få det att funka i både möjliga och omöjliga situationer. Bra alltså att veta hur många du har kvar i varje given valsituation.
Allt detta sammantaget ger större flexibilitet och du kan utnyttja kostprogrammeta fantastiska möjligheter att fungera i Alla Situationer!
Och det bästa av allt – du kan äta ”utan att tänka så mycket” i veckan och sen ta ut svängarna lite till helgen. Eller tvärtom … det är bara DU som vet hur du vill ha det!

FRITT FALL …
… är sen några år en hisnande attraktion på Gröna Lund. Sakta, sakta dras du uppåt (i extrem kontroll eftersom du är så oerhört hårt fastspänd) för att sen (till synes) fullständigt okontrollerat falla rakt ner.
Lite som nu inför Påsken. Total kontroll i spänd förväntan på att det skulle braka loss – och sen blev det Fritt Fall. Att du överlevde – fast i något omskakat skick – kan du nog tacka ”skyddsnätet” för. Alltså KOSTPROGRAMMET! Det som alltid finns kvar när inget annat håller. Det som du alltid kan lita på. Det som möjliggjort din viktminskning i starkt samarbete med din egen VILJA och MOTIVATION.

SO COME AND ”CHECK IT OUT” WITH ME THIS WEEK!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 1 kommentar

  1. Tycker om liknelse mellan check lista inför flygning o viktminskning uppdrag! Bra! X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑