buffet-2953875__340

Först kommer det bästa – enligt mig – frukosten!!!

Sen kommer lunchen, tack och lov! Jag är en hungrig person och skulle aldrig kunna göra om min ungdoms tillfälliga dårskap, att fasta. Dagar som bestod av potatisavkok, varmt vatten och någon form av konstig buljong (ville inte ens då veta vad den bestod av!)
Att äta är för mig alltid en högtidsstund och även ett välkommet avbrott i vad jag än håller på med. Dessutom är det så att när frukosten är ”använd” så är det tomt på energi och då slutar i alla fall min hjärna fungera och humöret blir sämre och sämre så det är bäst för ALLA att jag verkligen äter … Maken har efter 45 år lärt sig det och håller sig lite diskret i bakgrunden tills jag fått tag på mat. Är det riktigt illa så tar han kommandot och matar mig helt enkelt!! Av ren självbevarelsedrift!!

Att äta egen medhavd mat i form av matlåda har blivit allt vanligare för arbetande människor. Dels är det dyrt att äta på restaurang men det är också skönt att veta vad man faktiskt får i sig, och det har du ju 100% koll på när du har fixat det själv. Fast ibland är det mysigt att gå ut med arbetskamraterna eller pensionärspolarna eller barnvagnskompisarna eller … och ta en lunch på stan. Buffé eller bordsservering brukar bero på hur mycket tid du har och naturligtvis på priset. Eller så jobbar du i skola/förskola och äter med barnen, det är ytterligare en situation där du är hänvisad till det som serveras.

Var du än går och när du än gör det är det så skönt att från hjärtat kunna säga att kostprogrammet ger dig möjlighet att välja i alla situationer. Det är nämligen gjort för att du ska kunna vara trygg ”i verkligheten där Livet händer” och där du faktiskt bor och lever. Det är därför det har fungerat i så många år och kommer att fortsätta fungera i framtiden. För det är verkligen så att UTAN MAT STANNAR ALLT AV och ingenting händer. I alla fall inte i mitt liv! Och troligen inte i ditt heller!

Luncha lugnt och laga alltid lite extra till middan så har du morgondagen fixad! Som Maken brukar säga: ”Det mest förmildrande med måndagar är att vi får söndagsmiddag till lunch!”