Glad Påsk!

easter-eggs-3199558__340

God Jul …
… skulle vi faktiskt kunna säga till varandra om vi gjorde som det står i visan – ”… julen varar än till påska …” men då glömmer vi det lilla inpasset om att ” … det var inte sant för däremellan kommer fastan!” Nu är nog inte så många av oss som ägnar fastetiden åt att just fasta men däremot äter vi desto fler fastlagsbullar, eller semlor som vi säger i dagligt tal. Och dom finns ju numera tillgängliga redan i januari. ”… och fastan börjar efter julen …” kanske kan bli en ny variant. ”Men hur länge varar då julen” suckar vän av ordning. Det hela är en aning förvirrat!
Det som förenar allt detta är dock att så mycket av våra traditioner handlar om sånt vi stoppar i oss – mat, dryck, godis mm. Och det gäller även andra typer av fester som födelsedagar, grillfester mm. För min vikts och mitt allmänna hälsotillstånds skull har jag sedan några år tillbaka infört någon annan form av aktivitet förutom själva ätandet och det har med tiden nästan blivit det roligaste att planera.

God och Glad …

… ska mänskan vara sägs det. Jag håller verkligen med om det och alla som har träffat mig vet att jag tycker att det är mycket roligare att vara glad. Därför är det ett sånt sant nöje för mig att nu i skrivande stund småskrattande tänka på dom tokiga och glada upptåg som jag ska bjöd mina gäster på när jag i somras fyllde 65 år. Självklart bjöd jag på en hel del verkligt god mat och dryck också – men innan dess … Oj vad dom fick jobba!!!!

Glad Påsk …
… kan alltså med detta resonemang i bakhuvudet få ytterligare en dimension. Tänk så gott påsklunchens ägghalvor och sillstjärtar kommer att smaka efter att ni letat igenom huset/lägenheten/trädgården efter alla dom små ägg som du gömt. Dom som innehåller pjäserna till sällskapsspelet Fia med Puss! Till kaffet blir det sen chans för dom som är på det humöret att få en Puss i Påsk! Dom mera ”hårdkokta” drar sig undan till ”spelhålan” och laddar för en äkta Fia med Knuff … sen blir det Perfekt med Påtår, Påsktårta och Promenad!!
Och apropå mat så finns det här på bloggen – under kategorin Recept – många finfina recept som lämpar sig mycket bra på både påsklunch och påskmiddag.

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 2 kommentarer

  1. Glad påsk tillbaka fina Anna! Efter de senaste månadernas slagsida (pga sjukdom, självömkning och soffliggning, och därmed påföljande viktökning) har jag nu kommit på rätt köl igen tack vare tanken på alla inspirerande möten jag varit på med dig och kommer gå på. Det är bara att inse att det blir en evig kamp emot sockerdjävulen. Men jag ska vinna!

    • Anna

      4 april, 2018 at 16:03

      Hoppas din Påsk blev fin Eva! Jag är så glad att vi ska få fortsätta träffas och ge varandra glädje och inspiration!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑