Var det värt det?

ice-cream-1440836__340

Svaret på frågan blir – ABSOLUT!!! Det var verkligen värt det!
Alla som någon gång haft riktigt ont i halsen vet att det man inte mest längtar efter är något varmt utan något kallt. Något som kan glida genom halsen och lindra känslan av att den är klädd med taggtråd. Något som dessutom smakar så gott att det går att svälja lite försiktigt, trots all taggtråden …
Med andra ord – glass!
Min mamma – född i Brooklyn NY – lärde oss tidigt ramsan ”I scream, You cream, We all scream for icecream!” och matade oss ibland med glass. Hon ÄLSKADE glass!!!!! Jag blev trots det ingen glass-galning men såna här dagar som jag haft senaste veckan känns det helt rätt att ta sig en klick lite nu och då. Som medicin alltså. I andra sammanhang kan jag lätt säga nej tack till glass men inte nu.
Det här kan gälla många andra saker också. Ibland är det JA tack och ibland är det NEJ tack.
JA tack till ett extra glas champagne på min födelsedag.
NEJ tack till ett extra glas champagne när jag vet att jag ska grilla korv på skidutflykten på söndag.
… eller …
NEJ tack till en grillad på utflykten så att jag kan säga JA tack till champagne när jag går på teatern på tisdag.
Osv osv i all oändlighet hela livet. För det handlar om att våga välja själv. Att bestämma hur du vill ha det eftersom det är du som äter och dricker.
Hållbarhet handlar om att göra ditt bästa val just då utifrån vad du vet och kan.

För mig var det också absolut värt det att inte skriva något här förra veckan för då valde jag att ligga kvar i sängen. Med halsen. Och glassen.
Och det hjälpte ju för nu är jag här igen!!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 1 kommentar

  1. Elisabet Höistad

    21 mars, 2018 at 17:41

    Visst är det härligt med glass när man har ont i halsen att få ligga i sängen och kura och äta glass ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑