thread-1484387__340

Alla har vi varit 3-åringar och trotsigt hävdat ”KAN SJÄLV!!!””

Men ibland trasslar det till sig som du kan se på garnhärvan här ovanför. Det skulle ta myyyyycket tid – och en hel del annat – för att reda ut den. Man kan faktiskt jämföra det med att gå ner i vikt. Även här trasslar det till sig ibland och det är inte alltid så lätt att skilja på vad som är vad. När, var, hur, varför, hur mycket, med vem, hur ofta äter jag det och det och det och det …

Vad är beteende, slump, sug, motivation, brist på motivation, trötthet, tillgänglighet, okunskap, längtan. Inte så lätt att reda ut. Men det kan, liksom garnhärvan, ta lång tid och behövas både rätt hjälpmedel, rätt hjälp, gott om tålamod och framförallt ihärdighet. Jag talar ur egen erfarenhet både vad gäller garnhärvor och viktminskning.

När det gäller garn är det viktigast att vara lätt på handen. Börjar du dra och slita så knyter sig alla trådar, och jag menar verkligen ALLA, och då kan du bli tvungen att ta till saxen och då blir det ju inte riktigt som du har tänkt dig …

När det gäller vikt är det också betydelsefullt att vara lätt på handen, i så måtto att om du river och sliter i alla vanor och vänder upp och ner på vad du äter och hur du gör så lovar jag dig att det kommer att knyta sig – inte bara i magen. Det blir hårdknut/härdsmälta och då blir ingenting som du har tänkt dig!

Att be om hjälp – och ta emot den – är en klok strategi.

När du tröttnat på garnhärvans motspänstighet och ögonen är rödkantade och tålamodet är på upphällningen är det bäst att be någon annan ta över, eller helt enkelt göra något annat en stund.

När du tröttnat på att dra hela lasset själv hela tiden kan det vara bra att beställa matkassen en vecka. När du tröttnat på att köra spinning så du nästan svimmar kan det vara skönt att ta en promenad.

Hjälp och hjälpmedel kan komma i många olika former. Så innan du ”tar till saxen” – se till att få hjälp så det blir så som du har tänkt dig!

needle-678223__340