Vart är du på väg …

räls

Att gå ner i vikt är en resa från stationen Övervikt till stationen Önskevikt.

Det finns olika typer av resenärer:

  • Pendlare – reser mellan Övervikt och Önskevikt regelbundet, kan tidtabellen utantill och sover ofta under resan för dom har sett sträckan förr.
  • Periodiska resande – reser med jämna mellanrum, stiger ofta av och väntar på olika stationer efter vägen och åker ibland vidare med samma tåg fast lite senare – kommer inte alltid fram och vet inte heller alltid vart dom ska.
  • Pliktskyldiga resande – någon annan har beställt biljetten, dom reser bara när det är nödvändigt och vet inte alltid varför dom reser överhuvudtaget, ganska ointresserade av både resan och resmålet bara det är bekvämt under resans gång.
  • Passionerade resande – stiger på tåget med biljetten i högsta hugg, vet precis vart dom ska, stiger av på rätt station och har full koll på hur det har sett ut utanför tåget under resan och vad som har hänt på själva tåget. Bosätter sig ofta på slutstationen.

Det finns ju också olika typer av tåg:

  • Pendeltåg – stannar ofta och går alltid samma sträcka
  • ”Vanliga” tåg – går ganska fort och stannar vid vissa stationer
  • X2000 – går jättefort och stannar nästan inte alls förrän det är framme

Det kan vara så att du har du har pendlat några år (mellan 69 och 78 kg med ett gammalt skrangligt pendeltåg som ofta fick stanna för hinder på banan (tjänsteresor, grillkvällar, trotsiga tonåringar ….) eller åkt ”vanligt” tåg där du klev av på stationerna Fjällsemester, Påsk och Husbilssemester.

Hur mådde du när du pendlade? Hur långa uppehåll kan man göra på stationerna efter linjen? Vad händer om du tältar på perrongen eller om det blir som för den pensionerade stinsen som såg tågen gå förbi utan att bry sig – han hade ju inget ansvar för det längre … Vad är vådan av att åka X2000? Hur mycket minns du av resan om den gick så fort att du mest satt med huvudet mellan knäna och mådde illa? Finns det tillfällen då det känns som att enda lösningen är att dra i nödbromsen – och vad kostar det? Kan man verkligen bo på slutstationen? Är det inte gräsligt tråkigt där – inga pubar och inga kondis och bara grönsaksland och gym …

Hur ser det ut på din slutstation? Har du ditt mål klart för dig? För att hjälpa motivationen på traven är det bra att ha ett mål som är så åtråvärt att det är värt att kämpa för – ATT DU VERKLIGEN VILL KOMMA DIT!

Har du lång väg att åka kan det vara bra att ha mellanlandningar, men även dom ska vara tydliga och åtråvärda. Har du inget mål alls så är risken stor att du kliver på fel tåg eller inte ens hittar till stationen.

Förberedd har alltid fördel och att ta dig en ordentlig funderare kring din resplan är väl investerad tid!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 2 kommentarer

  1. Intressant hur man är som pendlare. Alla är vi olika. Men samtidigt har vi så mycket gemensamt….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑