piggy-bank-1446864__340

SPARA och SLÖSA …

… var mina trogna följeslagare i barndomen genom tidningen Lyckoslanten som vi fick genom skolans (och troligen sparbankens) försorg. Den präktiga Spara med sina tjocka gula flätor och den trinda välmående grisen jämfördes ständigt med den sunkiga bleksiktiga Slösa med sina mörka stripiga testar och den eländigt magra grisen som ständigt grät.

   Vi uppmuntrades att var ordentliga och se till att inte göra av med allt vi hade på en gång utan se till att vi hade kvar när vi behövde. Och vi skulle alla föra kassabok!

   att SPARSAMHET

   … är en dygd var något vi ständigt påmindes om. Vi ville alla vara som Spara och ha en Glad Gris. Och varför inte? Skönt att veta att det finns lite på kistbottnen …

   … för SLÖSAKTIGHET …

… var ju nästintill jämförbart med synd! Tänk att inte ha ett korvöre kvar när jag ville köpa nåt! Och Slösa – vem ville se ut som hon!! Och ha en anorektisk gris!!!

SPARA och SLÖSA

… i en ViktVäktares värld lever som tur är sida vid sida – det vet jag nu sedan många år och jobbar ständigt på att förmedla denna kunskap till dig. När du har ordning på kassaboken (matdagboken) kan du känna dig trygg och säker, dra dig lite lätt i flätorna och känna dig väldigt nöjd med sakernas tillstånd eftersom du vet att om du vill … kan du lösa upp flätorna och vara lite ”wild and crazy” för det har du råd med! Hur du kan veta det? Enkelt – du kommer att ha koll på finanserna som den värsta Magdalena Andersson!

   SPARA …

… några SmartPoints från en ”lätt” dag till ett senare tillfälle kan du ju också göra nuförtiden. Eftersom inte alla dagar är lika kan det ibland behövas lite ”extra tilldelning” när det drar ihop sig till go-fika på jobbet eller söndagsmiddag hos bästa vännerna. Och för att veta hur budgetbalansen ser ut är det väl använd tid att vara riktigt ihärdig med din bokföring!

   SLÖSA …

… kan du däremot göra med beröm till dig själv när du lyckas med det du föresatt dig – att hitta en balanserad syn på intäkter och utgifter så att det går ihop sig vid slutet av din vecka. Ett lättare liv på alla sätt och vis!