Ett alldeles Nytt År!!

new-years-day-2566661__340

Världen fortsätter att förändras och det gäller att hänga med. Det sägs att det som inte går framåt går bakåt. Men det är faktiskt smart att ibland se bakåt och dra nytta av tidigare erfarenheter.

Och det går att tänka nytt också …

Två skoförsäljare skickades till Sahara för att utforska marknaden.

Den ene skrev hem: ”Här går alla barfota – det är ingen idé att sälja skor här”

Den andre skrev hem: ”Här är alla barfota – vi kan sälja hur många skor som helst!”

En ser svårigheter – och ger upp…

En ser möjligheter – och börjar fundera på hur man ska gå vidare!

Samma synsätt gäller också i viktminskningssammanhang.

Det kan ligga nära till hands att du tänker –

”… jag har provat förut och det gick ju bra ett tag men sen blev det så stressigt på jobbet och mitt i alltihop blev det Jul och då orkade jag inte längre och så gick det som det gick …

Vad skulle hända om du tänkte –

”… jag har gjort det här förut så jag vet att jag kan och nu ska jag dra nytta av mina erfarenheter från hur jag gjorde då och ha mer realistiska förväntningar på mig själv …

Att lära av erfarenheten är en vinnande vana – tro mig som har drygt 30 års erfarenhet av att se människor både hitta sin rätta storlek och förändra sin livsstil.

Det sägs att nästan hälften av alla svenskar ger någon form av nyårslöfte. Det kan vara allt från att sluta röka till att bli en snällare mamma/pappa. Men det absolut vanligaste löftet tror jag är att gå ner i vikt!

Aldrig är väl motivationen så hög som när du ser på resterna av julskinkan och känner hur det spänner i byxlinningen och lite varstans.

Det viktigaste när det gäller löften och målsättningar är att vara realistisk! Visst har väl både du och jag någon gång tänkt att det skulle vara fantastiskt att vakna upp i morgon och ha blivit av med dom där extra kilona i ett enda svep …

Men vad skulle du ha lärt dig av det?

Alla förändringar bygger på att vi skaffar oss nya vanor och det tar lite tid att vänja om sig. Det mest trösterika är ju att det faktiskt går!

   Allt det vi har lärt oss kan vi lära oss igen – på ett nytt sätt!

Välkommen in i det nya året 2018!!! Vi ses och hörs!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 2 kommentarer

  1. Tack Anna än en gång för dina kloka tankar. Och tack för att du fortsätter ett tag till med dina så inspirerande möten. Det där med att det är svårt att ändra vanor stämmer ju, men skam den som ger sig. Vill ju vara frisk och leva så länge som möjligt och då är VV en väldigt god kamrat att ha på vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑