5b3772bc30-gott nytt år SAFE 2

Är det sant …

… att det har gått ett år IGEN???!!! Tycker att det är alldeles nyss jag skrev om 2016. Minns att jag skrev till dig om vikten av att titta både bakåt och framåt. Att vara eftertänksam när du inte hann tänka före, så att du kan dra lärdom av hur det blev. Då kan du göra annorlunda nästa gång – om du inte blev nöjd. Blev du nöjd är det bara att göra likadant igen. Varför ändra på ett vinnande koncept? Bra vanor blir suveräna rutiner som står dig bi i livets många väntade och oväntade valsituationer.

   Hur tycker du att det har gått under året då? Ta dig en stund nu i den sista skälvande minuten av 2017 och tänk efter. VAD har du FIXAT och VAD har du KVAR? Är du en ”list-person” så gör en lista och sätt den på kylskåpet (hmm var annars …) så du får chansen att stämma av lite oftare än en gång om året. När du har sett den så ofta på kylskåpet så att du inte ser den längre så byter du plats och sätter den nån annanstans. Och så där får du hålla på eftersom …

   … det ÄR sant …

… att det är viktigt att kunna se att du är på väg åt rätt håll. Det är ju inte enbart själva resultatet du får när du väger dig som visar hur det går. Det finns många sätt att mäta en framgångsrik viktminskning. Kilon, mått, ork, glädje, sömn, rörlighet, ja/nej-tack-på-rätt-ställe, självförtroende mm.

   det är OCKSÅ sant …

… att du behöver uppskattning från både dig själv och från andra för den insats du gör för att gå ner i vikt och må bättre. Uppskattning som är Specifik, Sann och Tydlig ger alla kraft att fortsätta på ”den rätta vägen”. Och du ska vara FRIKOSTIG med din uppskattning av dig själv – och andra – för det du ger ut kommer tillbaka – i en eller annan form.

   Du som träffat mig vet att jag brukar säga att …

   … SANNINGEN

   … med stort S inte finns när det gäller vetenskap mm, och det håller jag fast vid. Där sker förändringar kontinuerligt och livet är också i konstant förändring MEN jag vidhåller att det finns ett STORT mått av sanning i orden ”… du ska älska din nästa såsom dig själv …”. Omsatt i viktminskningsterminologi är det därför …

   … ABSOLUT sant …

… att bra och mättande mat i rätt mängd, lagom mycket rolig rörelse, skön och tillräcklig sömn, tacksamma och kreativa tankar samt möten hos mig varje vecka kommer att ge dig

DET BÄSTA ÅR DU NÅNSIN HAFT –  2018 HERE YOU COME !!!