Nu är det Jul – igen!

angels-894126__340

FINNS DET

… någon annan tid på året när du är så medveten om att tiden går som just dom här veckorna före Jul? Dan före dan före dan … före dopparedan. Det kommer påminnelser både per snigelpost och e-post att ”om du beställer NU så hinner du få klapparna i tid till Julafton!!!” Det är så mycket som du ska hinna med och så lite tid.

   Tänk om det fanns …

   … NÅ’RA SNÄLLA

… änglar som kunde sätta lite käppar i tidshjulet så att det gick bara liiiite saktare i bara nå’ra dar! Snälla!!

Fast jag undrar i mitt stilla sinne om det verkligen skulle vara så bra. Tror inte du också att då skulle vi hitta på ännu mer saker att hinna med. Inte skulle du väl använda den extra tiden till att göra det du tänk från början – i ett lugnare tempo …

Eller så skulle du det! Verkligen ta vara på gåvan. Andas lite djupare och vara närvarande i det du faktiskt gör i stället för att önska att allt redan var gjort. För det kan vara helt underbart roligt att göra dom mest vardagliga sysslor om det kan ske med lugn och ro i sinnet.

Själv kan jag känna mig glad som ett litet …

   … BARN

… när jag står vid diskbänken och skalar morötterna som ska bli Rotfruktskaka till vårt eget julbord. Just själva skalandet (potatis är en annan favorit) är absolut meditativt och jag TÄNKER så bra också! Diskbänksrealism – jomenvisst – men jag vidhåller att det är så …

   HÄR

   … det går till att skapa både MAT och MENING i livet. Att göra iordning mat som du vet att du kommer att tycka om och som du dessutom vet är bra för dig är väl om något att ta vara på sin tid. Eller hur?! Du blir MÄTT och du ger dig själv större möjlighet att på sikt få en stadig och fin viktminskning. På köpet får du som sagt också lite extra tid för eftertankei förväg – så du vet hur du ska planera vad-när-var-hur du ska ÄTA DET DU VERKLIGEN, VERKLIGEN VILL HA när det sen blir skarp läge på Julafton

Så ta din ”tids-ängel” i handen och lova att du ska använda din tid väl så att du kan fira JUL både

GLAD och FÖRNÖJD.

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 2 kommentarer

 1. Tack för pepp och kloka tankar (som alltid:)). Julstressen har jag blivit allt bättre på att undvika och har julmys med familjen i fokus. Och det blir (inte minst tack vare de kloka barnen) ett alltmer grönt julbord.
  Julfrid vare med oss alla:)

  • Anna

   20 december, 2017 at 11:58

   Tack själv Eva för alla trevliga pratstunder under det här året, jag ser fram emot många fler!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑