news-426892_960_720

Vi älskar nyheter men vill inte ha förändringar. I alla fall inte om det innebär att JAG måste ändra på något. Ändra på mig själv och mitt sätt att tänka till exempel.

Men det enda som är riktigt säkert är att allting ändras. ”Panta rei” – allting flyter – lär den gamle greken Herakleitos ha yttryckt saken. ”Man kan inte kliva ner i samma flod två gånger” är ett annat sätt att säga samma sak.

Med andra ord kommer du och jag att under ett liv vara med om många förändringar och allt som oftast är det till det bättre.

När det gäller mat och ätande – i det här fallet kostprogrammet – är det något som påverkar dig varje dag. Människan fattar i genomsnitt 200 matrelaterade beslut dagligen och det säger en del om hur mycket tid du använder till just detta. Så visst vore det skönt att få lite hjälp att förenkla det hela och hålla det på en bra nivå. Det finns ju faktiskt andra saker att lägga ner energi på!

”God mat och möe’ mat och mat i rättan tid” är ett gammalt skånskt talesätt och det är ytterligare ett sätt att beskriva det hela. Mat som både kroppen och knoppen mår bra av och som kan varieras i det oändliga.

Så på allmän begäran, kan man nästan säga, har vi nu gjort det ännu enklare att äta hälsosamt och gott och samtidigt bli mätta och nöjda. Vi har också tagit med i beräkningen det faktum att inte alla dagar är lika. Ibland behövs det ”extra tilldelning” som på den gamla motbokens tid. Middag på lokal på lördagskvällen eller onsdagskväll med snabb middag innan körövningen är helt olika scenarier. Livet som vi lever det helt enkelt, med alla sina många delar där flexibilitet är ett måste.

Jag ser fram emot att fortsätta leva med ett kostprogram som ger mig energi och matglädje och som är hållbart i ordets allra mesta och bästa betydelse!