father-christmas-2021006__340

ÖNSKNINGARNA …

… är många så här års. Och även om du inte längre skickar din önskelista till Tomten i Tomtelandet …

   … så ÖNSKAR du …

   … och hoppas kanske ändå att tomten ska ha med sig Någon som tar hand om allt och kommer med mat till dig när det är så dags och som ”stänger igen” munnen på dig när det är så dags.

   ÖNSKETÄNKANDE …

… eller … Tänk om det är så att denna Någon allaredan finns? I Din Närhet. Du förstår säkert vem jag menar. Ja, just det – DU SJÄLV!

Ta hjälp av alla kunskaper om dig själv som du skaffat dig under din viktminskning. Att gå ner i vikt är inte bara en fråga om kilon och hekton utan lika mycket en fråga om självinsikt.

Vad är det som får just dig att tappa tråden och äta fler pepparkakor än du trodde var möjligt …

Och hur ska just du göra för att se till att du alltid har mat hemma som gör dig så mätt och belåten att du inte ens tänker på pepparkakor.

Vad är det som får just dig att öppna munnen och säga ja tack till ytterligare ett glas vin fast du redan druckit två …

Och hur ska du göra för att säga nej tack och dricka ett glas bubbelvatten istället.

Finessen är att det är bara du som vet hur du ska göra. Fast ibland känns det inte alls så! Det känns verkligen som om du inte har en aning om hur det blir som det blir!

Det kan bero på att du inte är van, eller helt enkelt inte vill, tänka på varför du äter pepparkakor och dricker vin i stället för att göra val som ger dig det du vill – en bra viktnedgång.

Finessen med att du vågar se dina mönster, vare sig det gäller mat eller dryck, är att det är först då du kan ändra på dom. För om du inte vet vad du gör hur ska du då kunna göra annorlunda?!

   ÖNSKEMÅL …

… om att gå ner minst 1 kilo i veckan hör jag ofta. Fast om du tänker på hur mycket det blir på ett halvår eller ett år så blir perspektivet ett helt annat. Sätt det i relation till hur mycket du är beredd att förändra för att uppnå det resultatet och ta dig sen en funderare. Kanske räcker 3 hg/vecka och då kan du behålla ditt lördagsfika ganska ograverat. Hmmm …

Att gå på veckans möte lönar sig alltid och nu mer än nånsin!