relaxing-1979674__340

0,32 sekunder …

… tog det för min dator att via Google leta upp 256.000 träffar på ordet Fredagsmys. Här är en av träffarna:

Fredagsmys är en aktivitet där familj eller vänner samlas på fredagskvällen efter en slutförd arbetsvecka och firar helgen med lugn  samvaro, hämtmat, plockmat, godis, TV-tittande och ibland alkoholdrycker för de vuxna. Enligt etnologen Charlotte Hagström vid Lunds Universitet är fredagsmyset en modern rit.” Källa Wikipedia

Att det skulle vara en rit låter kanske lite överdrivet, men tänk efter. Eller fråga nästa gång du träffar barn/ungdomar om dom skulle vilja vara utan sitt fredagsmys. Och hur skulle du själv vilja ha det? För visst är det ganska mysigt att laga lite extra god mat – eller inte laga mat alls utan köpa färdiglagat – skruva ner ljudet på hjärnan en stund och kanske ta ett glas vin. När sen middagen är slut – en liten promenad till TV-soffan där det finns något gott inom räckhåll och sen tar det 0,32 sekunder innan du somnar …

0,08 sekunder …

… tog det för datorn att ta fram 400.000 träffar på sökorden ”unna sig”. För det är ju det vi tänker att vi gör när vi ordnar ”fredagsmyset”, eller hur? Vi unnar oss att koppla av och äta lite gott osv osv. Som alltid är det bra att vara noga med ordvalet så att du har klart för dig själv vad du menar med orden du säger. Vad betyder ”unna sig” för dig? För mig är det stor skillnad på att jag unnar mig att äta och att ha ”en grisdag” som en bloggare i en av alla träffarna beskriver som sin tolkning av samma ord.

Genom att du unnar dig att äta – inte frossa – så unnar du dig också att hålla vikten. Och jag missunnar dig definitivt inte att unna sig lite av livet goda – och viktminskning! Att vara missunnsam gör ingen glad och som som både du och jag vet är det MYCKET roligare att vara glad!!