woman-2842670__340

   STÖDSTRUMPORNA …

… måste du ha med dig när du ska flyga så långt” sa vår älskade dotter när jag och maken för 10 år sen gjorde oss redo att åka till Australien. Jag såg för mig dom bruna och korviga ”saker” som min mormor tvättade i handfatet och hängde upp över badkaret. Och jag rös. Aldrig i livet att jag skulle ens ta i något liknande, ännu mindre sätta dom på mig.

”Var inte fånig mamma!” sa samma dotter med trött röst och plockade fram något som såg ut som ett par helt vanliga blå knästrumpor. Och jag fick ge mig – tiderna har förändrats …

   STÖDKORSETTEN …

… som min barndoms tant Ellen i grannhuset snörde på sig lämnade också ”rysande” spår i mitt medvetande. Den liknade mest någon sorts tortyrredskap i blankt, laxskärt siden med hyskor, hakar, stålfjädrar och snören.

På gymnasiet fick vi en gymnastiklärarinna som talade sig varm för ”muskelkorsetten” och jag fick snart klart för mig att det var en helt annan sak …

 STÖDET …

… från omgivningen under din viktminskning kan ta sig många olika uttryck. Det kan påminna både om min mormors stödstrumpor (”åh så synd om dig, ska du alltid behöva hålla på så där och äta sån där konstig mat och tacka nej till allting!”) och om tant Ellens stödkorsett (”det där får väl inte du äta!”). En del människor tror verkligen på fullt allvar att dom uttalar sitt stöd när dom i själva verket bara vädrar sina egna gamla unkna fördomar.

    Därför är jag tacksam att det finns en möjlighet till förändring även i det här sammanhanget. Dags att du tar reda på vilken typ av stöd du verkligen vill ha så att du kan tala om för dom det vederbör hur du vill ha det.

   STÖD …

… från mig får du varje gång vi träffas. Det är ju som bekant vid det Mänskliga Mötet som Magi uppstår och det går inte att ersätta med något annat! Du kanske tycker att jag tjatar på dig att komma hit men jag VET att det ger resultat och jag vet att DU VILL HA just det – RESULTAT.

På den här veckans möte ska vi göra Stjälpare till Hjälpare så ”ta med dig” partnern, mamma, kollegan, vännen, grannen så du kan ”uppgradera” dom till version STÖD.2 som finns hos mig.

Dags att ge Strumpan & Korsetten nya ansikten …