lax

500 g laxfilé, salt & peppar

1 purjolök, 2 gula paprikor, 2 morötter, 1 tsk olja, 100 g kallrökt lax – 2 dl matlagningsgrädde 7 alt 15%, 1 dl vitt vin, 1 grönsaksbuljongtärning

Skär laxfilén i portionsbitar och lägg på en tallrik. Salta och peppra och låt stå under tiden som du gör resten.

Strimla purjolöken, rensa och skär paprikorna i små bitar, skala och grovriv morötterna – fräs i olja en stund så dom mjuknar lite. Skär den kallrökta laxen i små, små bitar. Tillsätt grädden, vinet, grönsaksbuljongtärningen till grönsakerna och rör om – sjud några minuter. Vänd ner dom kallrökta laxbitarna och häll upp allt i en ugnsfast form.

Lägg på dom färska laxbitarna och tryck ner lite i grönsaks”röran”. Vill du förbereda någon dag i förväg går det bra att göra grönsakerna och ha i kylen. Gör sen i ordning den färska laxen och lägg på när det är dags för ugnen.

Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Tiden beror på hur tjock laxen är, kolla noga så den inte blir torr.

Servera med pressad potatis, sallad eller varma gröna grönsaker typ broccoli eller sparris. Eller varför inte både kalla och varma grönsaker!

SmartPointsvärde per portion är 9 om du tar 7% grädde och 12 om du tar 15% grädde. Lägg till för hur mycket potatis du äter.

Smaklig spis!!! En mycket bra bjudrätt som jag gjort måååånga gånger!