hmmm-44540__340

Du är tröttare än du varit på länge eftersom du sover lite för lite. Det är inte det att du inte somnar utan att du vaknar för tidigt. Tankarna sätter igång och att somna om blir en utopi.

Så när du står vid köksbänken och gäspande gör din frukost blir det 2 skivor ost på mackan och 1 skiva direkt in i munnen utan att du riktigt vet hur det gick till …

Dagen fortsätter med arbetsgruppsmöte på jobbet. Ett frustrerande möte – ett i en lång rad. Ni kommer ingenvart och när du reser dig och går till din plats tar du vägen genom kafferummet för att fylla på din mugg och kan man tänka sig, på ett fat på bordet finns det pepparkakor! Uppslukad av andra tankar åker 2 st med när du balanserar kaffet till din arbetsplats.

Mötet har resulterat i att du fick ytterligare en arbetsuppgift så tiden rusar och när du äntligen är klar och kan gå och äta lunch är du så hungrig så du nästan svimmar. Lång kö för att ta mat på restaurangen och du tar i desperation 1 extra bit av det nybakade brödet och tuggar snabbt i dig den så att du ska hålla dig på benen fram till bordet.

Nåväl, till slut är du i alla fall hemma. Maten kommer på bordet och när ni ätit är du lite lugnare men funderar fortfarande på det där mötet och när du plockar undan karotterna åker dom 2 kvarvarande köttbullarna inte in i kylen utan in i munnen – i ren distraktion och av gammal ”mamma”-vana …

Äntligen blir det tyst och lugnt och du ska precis sätta dig och se senaste avsnittet av din favoritserie!!!! Då ringer styrelseordföranden i bostadsrättsföreningen och vill diskutera hur ni ska göra med den alldeles för dyra offerten från VVS-firman. Hon anser att det blev bestämt att du skulle ta in fler offerter och att du inte gjort det i tid och nu är hon mycket upprörd! Det blir du också!! Talar om vad du tycker om hur föreningen fungerar och avslutar samtalet med några absolut inte väl valda ord. Går sen direkt ut i köket och gör i ordning 2 Digestivekex med smör och ost som du aggressivt äter på stående fot, utan att egentligen känna hur det smakar, men det lindrar – för tillfället …

Du har på det här sättet – utan att egentligen göra några stora avsteg från din matplan – fått i dig 19 SmartPoints extra, utöver din dagliga tilldelning. Ganska troligt har du ”glömt” att registrera dom i din checklista och då är det lätt att tänka att dom inte existerar. Tro mig – jag har gjort det själv!

Det är lätt att tänka ”äsch – det var väl inte så farligt, det var ju bara lite ost och nån köttbulle, och jag har ju min bonus!” Det är bara det att när du sen vill ha din bonus till något du verkligen vill ha är det också då lätt att glömma att du ”nallat” av den för det var ju inte det du tänkte att du gjorde när du gjorde det. Krångligt? Hjärnans vindlingar är ibland krokiga och vi tänker därefter. Återigen – jag har gjort det själv!!

Som vanligt är det vanor och rutiner som ger största möjliga motståndskraft även mot den här mycket vanliga typen av ”vilsegående”.

Vad skulle det innebära för dig om du kunde sova i alla fall lite mer?

Vad skulle det innebära för dig om du gick direkt till din plats utan att passera fikarummet?

Vad skulle det innebära för dig om någon annan/några andra plockade undan efter maten? Osv …

Var du ska börja och vilka förändringar du behöver/kan göra just nu/och hur du ska göra vet inte jag – men jag vet att DU vet! Ta dig tid att fundera och ta en sak i taget i en takt som gör att du orkar fullfölja. Jag tror på dig!