Att träffa tavlan

mål piltavla

”Om jag inte kan bli riktigt bra är det ingen idé att jag ens försöker!” sa en person i min närhet när golf kom på tal. ”Det är inte roligt att vara nästan bra, och jag vill inte lägga så mycket tid som det krävs,  så det blir ingen golf”. Jag skrev förra veckan om min mer eller mindre uteblivna fiolträning och hur jag nu kan se att det för mina behov hade räckt med lite lagom träning men att jag inte fick hjälp att förstå det då när jag behövde.

Lite samma sak är det med viktminskning. Att bestämma att du ska börja först när du kan satsa 200% är som att gillra en fälla. Den kommer att slå igen gång på gång eftersom det är orealistiskt att Livet gör paus för att du ska minska i vikt. Störningar av både negativ och positiv art kommer alltid att finnas och det viktigaste är att du lär dig hantera dom. Ibland kan du bara satsa 2% och det får vara gott nog.

På bilden här ovan är pilen fast förankrad i ”bulls eye” –  Mitt I Prick! Hur ofta händer det att du träffar mitt i prick med dina förväntningar och önskningar? Titta på alla delar av din verklighet och ta en stund och tänk efter. Fortsätt sen tänka på alla gånger du kom nästan mitt i prick. Och sen vidare, längre och längre ut på tavlan och hur dina känslor varierade beroende på var du hamnade. Hur glad blev du och hur besviken blev du? Blev du besviken? Och hur glad blev du när du hamnade mitt i prick?

När det gäller att pricka rätt i viktminskning finns det många faktorer som avgör var du hamnar och om du blir besviken eller glad.

Jag tänker på dom gånger när du mot alla odds klarat en 3-dagars konferens med stora middagar och stillasittande och du blir besviken för att vikten stått stilla – Jag kunde väl i alla fall ha gått ner liiite grann!!! Du gjorde så bra du kunde med dom förutsättningar du hade i dom situationer där du befann dig och det räckte! Eller när du efter en bra planerad vecka både vad gäller mat och motion har gått ner 9 hekto – Jag borde ha gått ner meeera! Du har fått VG i planering och dessutom gått ner nästan 1 kilo!

Sen tänker jag på alla dom gånger du känt som att du tappat kontrollen på semestern och har gått upp 2 hekto – Wow, det trodde jag aldrig så som jag har vräääkt i mig! Fast jag åt alltid bara 1 portion! Tillräckligt många bra val! Happy days! Eller när du mot bättre vetande bakade brownies till dotterns kalas, åt upp hälften själv och hade gått ner 1 hekto – Men herregud det kan inte vara möjligt! Men det är klart, jag gjorde dom väldigt små! Good thinking!

Att ha som ambition att komma så nära mitt i prick som möjligt, och att sätta andra placeringar i relation till hur det faktiskt gick till i verkligheten, gör att du kommer att bli mer nöjd. Och när du är tillfreds med dig själv och dina val kommer du att vilja göra ännu fler bra val och då kan du träffa Mitt I Prick fler gånger!

Och ibland räcker det faktiskt att du träffar tavlan …

 

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 1 kommentar

  1. Såååå bra sagt! Gäller tror jag det mesta här i livet – ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑