Löpande bokföring

calculator-1044173__340

Jag har nu i drygt 10 år varit egen företagare med allt vad det innebär av papper, papper och åter papper!

Dessutom papper med siffror på!!

Eftersom jag är av naturen nyfiken har jag mot alla odds – matte var inte mitt favoritämne – haft hand om min egen bokföring ända från första dagen. Ja inte helt och hållet, jag har alltid haft snälla, vänliga och mycket professionella personer som gjort bokslut, deklaration mm. Det finns faktiskt gränser för hur nyfiken till och med jag kan vara!

Ett av dom bästa råden (OK, tjaten då …) som jag fått är ”Anna, det heter löpande bokföring!!! Det betyder att du ska bokföra allt. Hela tiden.”

Varför kan man då undra.  Alla papper finns ju där och jag kan väl lika gärna göra det en gång om året som att hålla på och peta och pula vareviga vecka.

Mja, det är ju det som jag med tiden har upptäckt – det funkar inte lika bra då. Mitt minne är mycket gott!!!! Men kort! Och inte bara minnet av kvitton och transaktioner utan även minnet av hur själva bokföringsprogrammet funkar. Som allt man gör sällan blir uppvärmningstiden orimligt lång och varje nystart känns som om det var allra första gången.

Och vad har nu detta med din viktminsking att göra undrar du troligen vid det här laget. Jo det ska jag genast tala om! Allt faktiskt!!

Det är nämligen lika viktigt att ha koll på vad du stoppar i dig (Jag AB) som det är att ha koll på kvittona från senaste besöket i kontorsmaterialaffären (Bolaget AB).

Minnet är lika kort – om inte ännu kortare – när det gäller intag av mat&dryck och mängderna på tallriken och i glaset är väldigt lätt att förminska i efterhand. Särskilt om du känner på dig att det blev lite för mycket sås och två glas i stället för det enda som du hade bestämt dig för i förväg. Jag vet. Jag har gjort det själv. Otaliga gånger.

Därav denna drapa som är hämtad direkt ur min verklighet och alla erfarenheterna får mig ibland att skratta gott när jag sorterar kvitton och fakturor och minns alla ifyllda, halvvägs ifyllda och oifyllda checklistor som jag producerat under alla år med kostprogrammet.

I datorn, på mobilen, med papper och penna – hur du gör spelar ingen roll. Bara du gör det. Det kommer att löna sig.

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 1 kommentar

  1. Det bästa jag hört på hela veckan faktiskt! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑