watches-2095850__340

En sak som är alldeles sann – även i dessa tider – är att vi alla har exakt lika mycket tid per  dygn till vårt förfogande. Relativt sett – eftersom vi gör olika saker med den, men det är en helt annan sak …

Vad du gör när du är ledig vet jag inte så mycket om. Desto mer vet jag om vad jag gör, och ibland gör jag just ingenting. Fast det är å andra sidan också att göra något, på samma sätt som det där med att välja. Att inte välja är också ett val.

Tid kan ses filosofiskt som Bodil Malmsten gör när hon säger att ”Tiden gör ingen paus medan man väntar på att det ska bli dags”.

Tid kan också ses lite mer konkret som min väns vän – högstadielärare – gjorde när han varje år inledde sitt sommarlov med att medelst ett brännbollsträ massakrera en för ändamålet särskilt inköp väckarklocka av det mer högljudda slaget. Han ställde den på 07.00 första sommarlovsdagen och när den ringde var dess öde beseglat. SEN blev han ledig!!

För egen del är jag en njutningsmänniska även när det gäller tid. Det bästa med ledighet är att inte ha någon tid att passa. Överhuvudtaget. Känslan av att det inte finns några hinder om jag vill jag sitta i nattlinnet och läsa bok hela dagen är oöverträffad. Blotta tanken på att få sticka ”bara några varv till …” tills klockan passerat midnatt ger mig rysningar av välbehag. Om du tycker just det låter märkligt vill jag bara säga att ”vi har alla våra perversioner” …

Med detta sagt vill jag önska dig en underbar fortsättning på sommaren med dagar som blir som du vill att dom ska bli så att du blir nöjd och glad.

Jag tar nu ledigt från bloggandet och återkommer om några veckor …