Att ha en plan … eller inte?

HUR VILL DU HA …

… din biff grillad? Rare, medium eller well done?

En fråga som är aktuell just nu när vi flyttar köket till altanen/uteplatsen och likt Karl XII ”står i rök och damm” för att få mat på tallriken.

HUR VILL DU HA …

… din sommar?

Det bestämmer du till stor del redan nu. Om du tapetserat, sytt kläder, lagt golv mm så vet du att det är förarbetet som är viktigast för att resultatet ska bli så som du vill ha det. Det gäller att slipa dom gamla skarvarna, markera sömsmånerna ordentligt och mäta vinklarna rätt – sen är det ”bara” att sätta i gång med själva utförandet.

HUR KOMMER DU …

… att tillbringa tiden fram till i slutet av augusti? Kort/lång semester, jobba, resa utomlands, vara på landet, bo i husvagn, segla …?

Ta en kopp kaffe eller te och sätt dig bekvämt med papper och penna. Jag tror att du vet vad jag ska säga …

P L A N E R A

   … eller kalla det ”blogga i förväg” – t ex:

V 28 – till Kreta.  All-inclusive … gäller att verkligen välja– med omsorg!! Promenad varje morgon är ett MÅSTE! Och att komma ihåg att varannan vatten är en bra regel i alla lägen …

V 29 – till stugan. Handla på ditvägen –matsedel klar. Förhindrar köp av onödigheter, varje tur till affären är en fälla. Ta med lergrytan så jag slipper passa maten så mycket – jag vill vara laaaaat i hängmattan.

V 30 – tur till syrran i Dalarna. Matsäck på resan!!!! Vet att jag får svårt om vi stannar vid det där fiket där dom har bästa glassen i Sverige, måste vara mätt då!!!

V 31 – börjar jobba. Fortsätta med promenaderna på morgonen! Matlåda, fint att äta i parken!

Och så vidare …

Jobbigt? Jag lovar dig – det är ännu jobbigare att inte ha nån plan alls! Då sätter dom igång, dom där som sitter på varsin axel och bråkar hela tiden.  För att få tyst på dom brukar det hjälpa att tala om hur du vill ha det. Säga som det är helt enkelt.

Jag vill ha min sommar WELL DONE!

PS. När du ändå är i planerartagen kan du ägna några minuter åt att fundera kring hur du vill ha det med viktminskningen under sommaren. Vad är smart med tanke på hur olika veckorna/dagarna kommer att vara? Är det OK att ligga stilla någon vecka för att kanske vara mer noga en annan? Skriv ner detta också så har du skapat förutsättningar för en fin sommar. DS

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 1 kommentar

  1. Janette Brandt

    16 juni, 2017 at 21:10

    Bra och stärkande läsning Anna! TACK! Vi ses imorgon lördag! xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑