Jag åkte häromdagen till Stockholm med tåget och behövde då fylla på mitt kort – min ”reskassa” – för att kunna köpa biljett. Det fick mig att tänka lite på hur många saker vi alla behöver fylla på regelbundet i livet. Du fyller på med mat, sömn, närhet, kunskap, frisk luft, kondition mm mm. Och tänk så bra det vore om du dessutom kunde fylla på med mera motivation! För visst är det så att den tar slut ibland? Då är det lätt att tro att det är kört.  Att du är värdelös istället för värdefull.

I mina gömmor hittade jag en liten historia som jag hörde för många år sen.

Talaren startade seminariet med att hålla upp en 1000-lapp och frågade åhörarna:

”Vem vill ha den här?”

Flera händer åkte upp i luften. Han fortsatte:

”Jag kommer att ge den här sedeln till en av er, men först …”

Så tog han sedeln och skrynklade ihop den till en liten boll och frågade igen:

”Är det fortfarande någon som vill ha den?” och flera händer åkte återigen upp i luften.

Då tog han sedelbollen, släppte ner den på det ganska smutsiga golvet, trampade på den och frågade återigen:

”Är det fortfarande någon som vill ha den?” och fick samma respons.

”Mina vänner”, sa talaren, ”idag har ni fått en värdefull insikt. Många gånger i våra liv blir vi ”hopskrynklade” och ”nedtrampande i smutsen” på grund av beslut som tas och omständigheter som ändras. Vi känner oss kanske helt värdelösa.

Men oavsett vad som händer, kommer du aldrig att förlora ditt värde! Du är speciell och värdefull – kom alltid ihåg det!

Låt inte gårdagens besvikelser överskugga morgondagens drömmar!”

Så ta dig tid – god tid – att tänka igenom vad som motiverar just dig. Vad fyller du på ditt ”värdekort” med?