DET ÄR ALLTID …

… enklast att äta hemma hos sig själv. I alla fall tycker jag det och jag tror jag får medhåll av dig och många andra. I ditt eget kök har du full koll och där finns allt du behöver för att laga din ”egen” mat – den som du går ner i vikt av.

   DET ÄR INTE ALLTID …

… det blir så när det blir vår och sommar. Att du äter hemma hos dig själv alltså. Vi har en tendens att krypa in i våra ”hålor” på hösten och när vårsolen värmer oss kryper vi ut igen. Och DÅ ska det grillas och fikas och drinkas och så vidare och det sker ofta ”nån annanstans”. Och det är ju jättetrevligt! Men hur går det då med vikten … hur mycket grädde var det i gratängen …

   DET ÄR OFTA …

… svårt att veta exakt hur allt ska räknas. Värdet i appen, när det gäller restaurangmat, är av naturliga skäl mer ett riktvärde än ett exakt värde. Är du hemma hos nån kan du alltid prova ”fjäskmetoden” – ”… Guuud så gott, hur har du gjort det här …”. Det blir inget exakt värde där heller men du får i alla fall ett hum om hur landet ligger.

    DET ÄR ALLTID …

… viktigt att träffas nämligen! Att tacka nej till umgänge för att det stör viktminskningen kan få exakt motsatt effekt. Hur kul är det att sitta hemma och räkna SmartPoints och tycka synd om dig själv – man kan börja äta choklad för mindre. När du istället kan sitta hos goda vänner och räkna både SmartPoints skratt och ha det hur bra som helst. Och gå ner i vikt.

Alla våra nybildade hjärnceller (ja, vi får faktiskt påfyllning!) vill ha bra förutsättningar för att leva och frodas. Du ska motionera mer, stressa mindre och vara tillsammans med andra människor i sociala sammanhang. Det kan väl knappast sägas tydligare! Och ett kostprogram som är byggt för den sociala verklighet där både du och jag lever – det finns hos ViktVäktarna. Din budget består ju av dina dagliga SmartPoints plus Veckobonusen. Pratade just den här veckan med en medlem som gått ner drygt 45 kilo och hon sa – helt spontant – ”Jag hoppas att alla verkligen förstår hur viktigt det är att utnyttja Veckobonusen redan från början – det är då det går att skapa en ny livsstil utan att känna att du försakar något!” Och jag håller med!!

   Kom ihåg – det ÄR roligare att vara glad!