… skulle vi faktiskt kunna säga till varandra om vi gjorde som det står i visan – ”… julen varar än till påska …” men då glömmer vi det lilla inpasset om att ” … det var inte sant för däremellan kommer fastan!”  Nu är det väl inte så många av oss som ägnar fastetiden åt att just fasta men däremot äter vi desto fler fastlagsbullar, eller semlor som vi säger i dagligt tal. Och semlor finns ju numera tillgängliga nästan året runt … Det hela är en aning förvirrat!

Det som förenar allt detta är dock att så mycket av våra traditioner handlar om det vi stoppar i oss – mat, dryck, godis mm. Och det gäller även andra typer av fester som födelsedagar, grillfester mm. För min vikts och mitt allmänna hälsotillstånds skull har jag sedan några år tillbaka infört någon annan form av aktivitet – förutom själva ätandet – på mina tillställningar, och det har med tiden nästan blivit det roligaste att planera.

God och Glad …

… ska mänskan vara sägs det. Jag håller verkligen med om det och alla som har träffat mig vet att jag tycker att det är mycket roligare att vara glad. Därför är det ett sant nöje för mig att nu i skrivande stund småskrattande tänka på allt det roliga jag ska bjuda mina gäster på när jag i sommar fyller 65 år. Självklart ska jag bjuda på en hel del verkligt god mat och dryck också – men innan maten serveras blir det ”muntrationer” i trädgården …

   Glad Påsk …

… kan alltså med detta resonemang i bakhuvudet få ytterligare en dimension. Tänk så gott påsklunchens ägghalvor och sillstjärtar kommer att smaka efter att ni letat igenom huset/lägenheten/trädgården efter alla dom små ägg som du gömt. Dom som innehåller pjäserna till sällskapsspelet Fia med Puss! Till kaffet blir det sen chans för dom som är på det humöret att få en Puss i Påsk! Dom mera ”hårdkokta” drar sig undan till ”spelhålan” och laddar för en äkta Fia med Knuff … sen blir det Perfekt med Påtår, Påsktårta och Promenad!!

   Pynta …

… med lite fjädrar och en och annan kyckling och kom ihåg att har du bara tillräckligt med ägg hemma så kan du alltid göra en snabb omelett om du tröttnar på all matlagning. Ta det sen lugnt, ta en promenad, jobba i trädgården, läs en bra bok … gör det du mår bra av helt enkelt.

Ta väl vara på dig och kom ihåg att livet alltid går i direktsändning!