8 timmar arbete – 8 timmar ledigt – 8 timmar sömn

Det är troligtvis inte ofta den tidsplanen håller, om nånsin! Men nog vore det bra skönt om det i alla fall var lite ordning på tiderna – i alla fall ibland. För det är mycket ska hinnas med och även om vi alla har exakt lika mycket tid till vårt förfogande så prioriterar vi olika, ibland av vilja, ibland av nödvändighet.

För att få kostprogrammets alla delar – MAT – MOTION – MÅ BRA – att fungera, kan det krävas en hel del planerande och funderande.

Jobbigt kan det tyckas, men som jag ser det är det faktiskt ännu jobbigare att inte ha koll. Alla som någon gång i förtvivlan ryckt upp kylskåpsdörren, för att sen stå som fastfrusen med huvudet fullt av ”vad ska jag äta” och magen full av ingenting, vet hur skönt det är att ha halv- eller helfärdig mat att tillgå. Eller åtminstone bra råvaror att laga mat snabbt av.

Att planera hur du ska motionera/röra på dig kan också ge lugn och ro. När du vet att du har bokat in ditt pass och promenerat till jobbet varje morgon kan du vifta bort den där trista typen som brukar sitta på din axel och säga ”soffpotatis – sätt lite fart” och ägna din tid just då åt något annat.

Planerad må-bra-tid. Säg det högt!! Vilken blixtrande juvel att längta efter! Och vad som gör att just du mår bra får du bestämma – alldeles själv! Bara en sån sak. Det kan vara så vitt skilda stunder som ”matro – hinna tugga innan jag sväljer” och ”stör-mig-inte-jag-läser/stickar mönsterstickning/målar kurbits”. Eller helt enkelt ingenting. Lugn. Och. Ro.

”Var sak har sin tid” – ”Arbete har sin tid och lek har sin tid” – ”Den som sover syndar inte”

Dom kära gamla talesätten som lever vidare av den enkla orsaken att dom är fulla av klokskap. Jag älskar dom!

Så NU när jag äntligen börjar tillfriskna och energinivån ökar har jag idag investerat i

MAT – gjorde 3 satser pajdeg i min nya assistent (tog inte längre tid) så jag har 2 i frysen en annan dag när jag inte orkar

MOTION – tagit en promenad i snön och gjort en ängel på gräsmattan

MÅ BRA – stickat lite på några av mina många pågående projekt (sjal, kofta, poncho) och lyssnat på talbok under tiden

Hitta dina sätt för alla 3 M-en och gör det som funkar. Då ökar chansen att du kommer att fortsätta göra det och din väg mot Din Rätta Storlek blir lite lättare. Väl mött längs vägen!