IBLAND …

… kan det kännas svårt att be om hjälp. När datorn krånglar till exempel – Ringa supporten och visa hur ”dum” du är som inte förstår det du aldrig lärt dig.

Eller när du inte hittar det du vet att du lagt på ett superfiffigt ställe – Be maken om hjälp att leta och visa vilken himla oordning du har på dina papper. ALDRIG I LIVET!

Tänk att det ska vara så svårt att erkänna att vi behöver hjälp och stöd ibland …

OFTA …

… tror jag att det beror på att vi vill klara allting på egen hand. Du har säkert hört uttryck som ”ensam är stark” och ”bra karl reder sig själv”. Precis som om det är nåt fel på den som ber om hjälp. När det i själva verket är precis tvärt om!

Och sen är det ju det där med att vi skäms lite också för att vi är ”dåliga människor” som inte klarar av att ha kariesfria tänder, felfri bokföring, välstädat hus och perfekt vikt …

Men vi kan inte kunna allt. Och vi är definitivt inga dåliga människor! Vi har bara väldigt höga krav på oss själva. Författaren Tommy Hellsten skriver i flera av sina böcker om att vi kan ”insjukna i styrka”. Med det menar han att vi inte tillåter oss själva att vara svaga för att det anses att man då är en bristfällig människa.

Han menar också att vi är starka när vi kan erkänna att vi är svaga. När vi vågar se våra egna fel och brister och tycker att vi är OK ändå. För att gå ner i vikt krävs att vi förändrar något i vårt sätt att leva. För att förändra behöver vi se hur vi gör nu – vad ska vi annars förändra? För att våga se vad vi gör krävs styrka att se att vi alla har svagheter.

EN DEL AV DIN TID …

… när du går ner i vikt hoppas jag därför att du ägnar åt att göra nya goda vanor av dina förändringar. Nya vanor blir till slut till gamla goda vanor. En bra vana är, att be om – och ta emot – det stöd du behöver för att ge dig själv den bästa möjligheten att nå ditt mål!

DET ÄR ALLTID …

… bra för dig att komma varje vecka! Hos mig får du stöd i form av kunskap och stöd i form av möten med andra och med dig själv.

Hos mig mår du som allra bäst.

Hos mig är du alltid är lika Hjärtligt Välkommen!