Mätt och nöjd

”ÄTA …

…  bör man, annars dör man – men det gör man ju ändå!” Så går den gamla ramsan som jag hört så länge jag kan minnas. Och nog har jag ätit allt!

Men jag har också fastat. En hel vecka. På ett Hälsohem. Det var en näst intill surrealistisk upplevelse att sitta tillsammans med människor som till frukost intog rumsvarmt potatisavkok och under muntra former diskuterade morgonens toalettbesök med avseende på färg, konsistens och volym.

Det fanns några som halvfastade, det vill säga åt råkost tillsammans med sitt potatisavkok och örtte. Och så var det vi som helfastade – ca 10 stycken – vi fick BARA potatisavkok och örtte. Möjligen en liten sked honung i örtteet om vi visade allvarliga svimningstendenser. Men …

… i vårt ”gäng” hade vi en tjej med nytaget körkort och egen bil så vi åkte sent på kvällarna in till samhället och drack kaffe på fiket. Där – på fiket – visste dom direkt att vi kom från ”gården” och höjde knappt på ögonbrynen om någon var djärv nog att ta en bulle till kaffet. Att vi alla ville ha kaffe var självklart – det här hälsohemmet hade funnits länge i bygden …

Naturligtvis trodde jag inte på dom som sa att fastan skulle brytas försiktigt utan gick vid hemkomsten direkt på en leverpastejsmacka med ättiksgurka – så nära tarmvred har jag nog aldrig varit. Och visst gick jag ner i vikt – fattas bara annat – men jag gick upp igen och har sedan dess inte fastat frivilligt.  Jag har i stället valt min livsstil utifrån grundtanken att …

   MAT …

… helt enkelt är GOTT! Jag vill äta Bra Mat i form av Goda och Vällagade Måltider. Helst i gott sällskap. Mat behöver inte vara varken dyr, exotisk eller svårlagad. Ibland är det nästan tvärtom att det enkla och lättlagade är det allra bästa. Jag är så glad att ”husmanskosten” kommit i ropet igen. Kalops, dillkött, kålpudding, inkokt lax, biff á la Lindström mm.

Ett kostprogram som premierar MAT är därför den bästa tänkbara anledningen för dig att satsa på ViktVäktarna!

VÄLKOMMEN TILL VECKANS MATIGA MÖTE!

Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 Warning: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/5/c/apbalans.se/httpd.www/blogg/wp-content/themes/hemingway/comments.php on line 13 2 kommentarer

  1. Låter som T*llmog*rden ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑