FÖR …                                                 

… snart 53 år sen bjöd Jean Nidetch, en överviktig hemmafru i New York, in sex av sina likaledes överviktiga väninnor till en träff i sitt vardagsrum. Alla ville gå ner i vikt och även om dom hade olika mycket övervikt och livssituationer så kände alla att dom förutom kunskap om maten också behövde uppbackning och stöttning. Dom var ju alla i samma situation och på väg åt samma håll. Så startade ViktVäktarna – och det som var aktuellt då är lika aktuellt idag, om inte mer, nämligen …

   … ATT …

… vi är både helt unika och samtidigt väldig lika. Att ta del av andras kunskaper och erfarenheter berikar ditt liv på många sätt. Ta bara floden av böcker om än det ena än det andra som vällt fram under dom senaste åren. Jag som är en patologiskt nyfiken människa läser allt vad jag hinner och förundras och förskräcks om vartannat. Det är FANTASTISKT hur mycket du kan lära dig genom att läsa – men …

   … DET …

… kan aldrig slå upplevelsen av hur det känns att se och höra I VERKLIGHETEN. Jag slås alltid av det när jag går på teatern. Även om jag både läst boken och sett filmen så ger den Livs Levande gestaltningen en oändligt mycket starkare upplevelse. Mer nerv och spänning för du vet att det sker NU just precis där DU ÄR! Och då kan vad som helst hända! Det är ju så livet …

   … FUNGERAR

   … för oss alla. Det sker i direktsändning, för det mesta helt utan repetition, och det ger dig en unik chans att lära dig så mycket om, och av, dig själv – om du vill …

Livet som Viktväktare har bland annat lärt mig att det är Jag Som Äter. Kan låta självklart och kanske till och med löjligt enkelt, men så är det. I förlängningen har den lärdomen också fått mig att inse att Jag Kan Välja Om/Vad/När/Hur jag ska äta.

Hur ser dina VAL ut inför 2017? Tänk om listan skulle se ut nå’t i den här stilen …

  • Mer promenader
  • Mindre portioner
  • Mer grönsaker
  • Bättre planering
  • 6-8 timmars sömn

… hur skulle det påverka din viktminskning och hur skulle du må?

Ibland kan det kännas frestande att säga: ”jag hade inget val” när det gäller något du ätit eller druckit. Särskilt om du blev bjuden. Men att inte välja är också ett val och om du överlåter din rätt att välja till någon annan – den som bjuder – så blir det inte lättare i framtiden. Det blir tyngre!!

ANVÄND DIG AV DINA MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER OCH VÄLJ SJÄLV!