Julens GRÖNA tillbehör

Brysselkål med sweetchili & nötter

4 port – 4 SP/port

Koka 500 g brysselkål i lättsaltat vatten i ca 10 min. Hacka 50 g hasselnötter grovt o rosta i 1 tsk olja i en stekpanna. Blanda brysselkål och nötter med 2 msk sweet chilisås och lägg upp i en finfin skål – ställ på julbordet.

Brysselkål med senap & kapris

4 port – 5 SP/port

Ytterligare en variant är att blanda 1 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk vatten, 1 msk julsenap, 1 msk kapris, salt, peppar. Häll över kokt, halverad brysselkål när den fortfarande är varm. Lägg upp i en annan finfin skål – ställ på julbordet!

Kaneldoftande rödkålssallad

4 port – 4 SP/port

Tärna 2 äpplen och finstrimla ca 400 g rödkål. Skala och grovriv ca 250 g palsternacka. Lägg allt i en stor bunke och tillsätt 2 krm kanel, 5 msk koncentrerad äppeljuice, 2 msk olja och 1 msk vitvinsvinäger.  Blanda väl och lägg i den tredje finfina skålen och julbordet blir ännu lite grönare!

 

2 Comments

  1. Mums, det låter gott alltihop! Särskilt den första, säger en nyfrälst brysselkålälskare.

    • Anna

      21 december, 2016 at 12:58

      Ja det är verkligen en underbar grönsak och den förtjänar att ätas året runt tycker jag, även om den är extra god till julen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2018 BLOGG

Tema av Anders NorenUpp ↑