”MINERAT …

… område!” En skylt som talar om för mig att här är det farligt för mig att vistas. Tänk om det hade funnits en sån där Karamellkungen höll till i min butik. Eller på dörren till mitt skafferi. Där Digestivekexen bodde …

Kanske hade det fått mig att stanna upp och tänka innan jag stack ner handen i godislådorna respektive kexpaketet. Fast det hade nog inte hjälpt i mitt fall. Vanan att köpa godis i samband med matinköp var ganska inrotad. För att inte tala om vanan att alltid äta minst 4 D-kex när jag ändå var i farten …

Lösningen på D-kexnojan blev för mig att göra ett …

   SANERAT …

… område där i skafferiet. Där finns numera inte minsta spår av kex! I stället finns det flera olika sorters knäckebröd, som visserligen också kan konsumeras i större mängder, men som ändå ALDRIG kan få mig så fullständigt överstyr som när det var D-Eating-Day (eller Night för den delen …).

Karamellkungen har jag helt sonika sagt upp bekantskapen med och jag saknar honom inte såå förfärligt. Vi har ju våra två One-Night-Stands på Påsk- resp Julafton och med det får vi helt enkelt låta oss nöja!

   GARANTERAT …

… har du också både platser och situationer som utmanar dig lite extra.  För att inte tala om ”stoppa-i-munnen-saker”! Det där som brukar kallas ”den gömda/glömda maten” – den som slinker ner utan att du egentligen vet/vill veta hur det gick till. Mat å mat förresten … lika säkert som att vi har liv som skiljer sig så har vi också tycken, smak och vanor som skiljer sig.

För mig är det svårt att förstå att man kan gå hur långt som helst för att få tag på en viss choklad men jag kan ibland göra likadant för en viss sorts ost.

För Maken är det inget som helst problem att stanna på vilken vägkrog som helst medan jag kan få ångest bara av att tänka på att vi måste stanna och äta på väg ner till Skåne.

Hur har DU det? Var och när är du extra utsatt för påverkan och hur gör du för att ”styra upp” det hela? Att …

   … OFÖRBLOMMERAT …

… erkänna för dig själv hur det egentligen är kan vara det bästa – och ibland det enda – sättet att få till stånd en för-ändring. Om du inte vet vad du gör kan du aldrig göra det på ett nytt sätt! Det nya sättet behöver inte betyda att du vänder upp och ner på allt. Det räcker att du börjar med kökslådan där dina ”D-kex” bor och vänligt men bestämt ber dom flytta ut!

Tänk efter var du ska fira julen och vilka situationer som kan uppstå beroende på plats och person/er som ska vara med. Ta också på dig spaningsglasögonen och städa i skåp och lådor så du har plats för allt det som du verkligen vill ska finnas där.

Det som du ”har råd” med och som gynnar både din viktminskning och ditt välmående!