Jag tänker, alltså finns jag – René Descartes, fransk filosof  (1569-1650)

Vad den franska filosofen tänkte strax innan han dog den där februaridagen i Stockholm kan vi bara spekulera kring. Troligtvis önskade han att han aldrig hade kommit till landet där, enligt hans mening, både människor och tankar frös till is. Men blev man tillkallad av Sveriges drottning Kristina så var det nog bara att lyda. Förhoppningsvis hade dom många tankeutbyten som var både varma och intressanta.

Den mänskliga hjärnan väger omkring 1,5 kilo. Men det är inte storleken som har betydelse. Det är kopplingarna mellan alla miljarder nervceller som finns där och som skickar signaler till resten av kroppen så att vi kan fungera. En del av alla dessa signaler kallar vi för tankar.

Kvalitén i allting vi gör beror på hur bra vi tänker innan vi handlar. – Nancy Kline,  skapare av Time To Think ® – Den Tänkande Miljön ®

”Va – har jag inte gått ner nånting!! Och jag som har kämpat så hårt! Det är ingen ide att jag håller på med det här!” Så kan första tanken vara när du väger dig efter en  tuff vecka med både konferens och födelsedagskalas. Du känner dig besviken och frustrerad och tänker att i morgon ska du minsann ta två bullar på fikat för det här funkar ju ändå inte.

Självklart är det frustrerande. Du har jobbat hela veckan och får ändå inte det resultat du förväntat dig. Så var arg och besviken! Så länge du behöver för att få det ”ur systemet”. Först efter det är det dags att ta reda på om det verkligen är sant att det inte funkar.

  • Tänk efter vad som hänt sen du började din viktresa.  Du har minskat 8 cm runt magen och 2 byxstorlekar
  • Tänk på hur du mår nu jämfört med tidigare. Du sover bättre och känner dig ofta gladare
  • Tänk på alla dom bra val du faktiskt gjort under den här veckan. Du tog frukt på konferensfikat och 1! tårtbit på kalaset
  • Tänk på din totala viktnedgång! Du har gått ner 9 kilo

Tänk på att dina tankar kan vara antingen stjälpande eller hjälpande. Tänk om dina tankar kan hjälpa dig att ha koll på sanningshalten i det du antar är verkligheten.

Tänk när du kan bli din egen filosof och säga ”Jag tänker – och äter – alltså är jag på väg mot Min Rätta Storlek!”