Tänk dig följande  –

Du ska göra en omelett. Du tar ett ägg ur kartongen, knäcker det och häller det i skålen. När du ska ta nästa är du lite okoncentrerad och vips åker ägget ner i golvet.

Antingen …

… blir du tvärarg och tänker att det är ingen idé att fortsätta. Hur svårt kan det vara? Likadant förra veckan! Lika bra att slänga resten av äggen för dom kommer säkert också att gå sönder eller ramla i golvet eller vara ruttna eller … nu är det dags att laga nåt annat än omelett för det här funkar ju inte!!

Eller …

… så tittar på ägget på golvet och tänker att det är tur att du har 4 ägg kvar i kartongen! Bäst att vara extra noga med dom resterande så att dom hamnar i skålen och inte på golvet. Och det var inte farligt, det var ju faktiskt bara 1 ägg av 6 som blev ”pannkaka”. Du kan fortfarande få din efterlängtade omelett.

Tänk dig sen följande  –

Du ska gå ner i vikt. Du skriver i checklistan ordentlig hela måndagen och allt stämmer. Tisdag hinner du inte äta frukost och glömmer matlådan hemma och vips är det en Dålig Dag.

Antingen …

… blir du såååå trött för att dagen inte alls blev som du tänkt dig, att när du handlar på vägen hem åker det ner en påse skumtomtar tillsammans med filen. Jaa, vadå?! Det är ju ändå kört!!! Och i morgon är det avskedsfika för en kollega så den här veckan är det ingen mening att skriva i checklistan.  Och sen blir det helg …

Och du kan ju alltid börja föra checklista nästa vecka …

Eller …

… konstaterar du att det inte blev så bra idag. Kiosken på jobbet hade begränsat utbud och yoghurten  –  inte så väldigt mättande – visade sig innehålla 11 SmartPoints!! Middagen får bli lite ”snålare & snällare”. Tur att du har torskfilé i frysen! Och i morgon är en ny dag! Visserligen gofika på jobbet men det blir tårta och då kan du ta en smal bit. Lättare än att försöka ta en halv bulle …

Och kanske vore det bra att ha lite ”nödproviant” på jobbet …

En vanlig dag mitt i verkligheten. Det blir inte alltid som planerat.

Istället för 100 % blir det 80 %. Vissa dagar 70/30. Eller 50/50. Det är ingen katastrof. Nästan rätt är alltid bättre än helt fel.

Så i stället för att ge upp kan du ge dig själv en klapp på axeln.  Fundera sen en stund på hur du kan göra för att få ett annat resultat nästa gång du hamnar i en liknande situation.

För en sak är säker. Livet kommer alltid att överraska dig.

Är du då lite förberedd så har du stor fördel!